Aktywne Wpisy
Bavarczyk +31
giga_jablecznik +112
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Przychodzę dziś z mini ogłoszeniem:
Zadbajcie o to, aby w recepcie był wpisany Wasz aktualny adres, pod którym przebywacie, żeby w razie pomyłki nie trzeba było prosić policji o pomoc w znalezieniu Was. Do e-recept można dopisać numer telefonu, więc polecam uzupełnić również taką informację.
Koniec ogłoszenia, miłego wieczoru (。◕‿‿◕。)
#dwafartuchywaptece #apteka #farmacja #zdrowie #leki #pracbaza #praca #medycyna
@dwa__fartuchy: no zaraz, przeciez farmaceuta to taki odpowiedzialny zawod, takie trudne podac pudelko, ostatnia linia obrony przed glupimi lekarzami.
No a zupelnie powaznie - to na podstawie jakiej ustawy farmaceuta ma prawo taki adres przechowywac oraz przede wszystkim, jak sie pod niego wybierze - to na jakiej podstawie.
Jaka mam pewnosc ze to
@jajo_pandzianka: no tak niebardzo - https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679#d1e2266-1-1 - wspomniane artykulu mowia o prawach osoby od ktorej dane sie wyludza
dalem jej 100 za fatygę
Btw czy wszytko będzie ok jak wsadzilem sobie takletke pyrantelu w odbyt? myslalem ze na owsiki to czopki sa. teraz delikatnie podkrwawiam z dziury.
@dwa__fartuchy: ok, czyli jakoś przy okazji wydawania skanujesz lek i receptę? A czy jak teraz w ogóle są e-recepty (nie wiem jak to działa, nie kupowałem nic na receptę od 20 lat), to nie powinno być tak, że w momencie, w którym skanujesz dane
Pacjent musi się znać, co ma być wypisane, w którym miejscu, gdzie pieczątka i jaka, kto musi być podpisany.
Poto są komputery, żeby się nie myliły jak ludzie, ale służba zdrowia jest niereformowalna, ale nie tylko ona. U niektórych jest gorzej :)
Kwestię używania tych danych regulują już