Aktywne Wpisy

WielkiNos +268

LajfIsBjutiful +280
Rynek pracy według wykopka xD
Więcej niż 5 tysięcy pracując w barze weekendami.
Ten bar to pewnie obok tej firmy co oferują pracę zdalną z angielskim B2, bez studiów i za klikanie w Excelu dają 10 tysięcy xD
#bekazwykopkow #praca #pracbaza
Więcej niż 5 tysięcy pracując w barze weekendami.
Ten bar to pewnie obok tej firmy co oferują pracę zdalną z angielskim B2, bez studiów i za klikanie w Excelu dają 10 tysięcy xD
#bekazwykopkow #praca #pracbaza

co innego jakieś humanistyczne, które serio poszerzają horyzonty i budują Cię jako człowieka, faktycznie kształcą, rozwijają, budują świadomość, a nie tworzą robola, który od drogowca różni się tym, że używa klawiatury zamiast łopaty i praca tego drugiego rzeczywiście ma znaczenie
dyskusja dwóch poważnych studentów Informatyki:
-pa jakis zajebisty kalkulator zrobiłem
-nooo XD import react from react użyłeś?
-taa
-cool, widziałeś nową postać w LoLu?
dyskusja dwóch julek z Socjologii:
-ciekawią mnie zmiany społeczne w RPA, jak myślisz jakie mogą być tego przyczyny?
-hmm, to bardzo ciekawe zagadnienie, nie znam się na temacie, ale chętnie się dowiem
-zapytajmy wykładowcy. Co czytasz ostatnio?
-a Junga
-ooo pisałam ostatnio artykuł o wczesnych pracach Junga
jestem po Informatyce i jestem 100% poważny. bardzo wiele z nas jest humanistycznie/kulturowo upośledzonych. te studia nie kształcą, one przygotowują do bycia robolem. jeśli naprawdę chcesz się wykształcić to idź na socjologię, psychologię, filozofię, ekonomię, prawo, zostań szanowanym intelektualistą, człowiekiem wyższej myśli, a nie jakimś śmierdzącym przyziemnym programistą. nie zmarnuj swojego potencjału dla pieniędzy.
#studia #studbaza #programowanie #it #programista15k #informatyka
@nieanon226969: I see what you did there ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie gdyby nie to to bym nie powiedział że to bejt.
Racja. Studia to po prostu rozpiska, plan nauczania z dostepem do wykladow. Zabrac wyklady - zostaje czytanie i cwiczenia, co mozna robic samemu jak normalny człowiek. Wykłady można z internetu, z Harvardu, Berkeley, Cambridge, Oxford, MIT.
Jeśli musisz mieć kogoś/coś co stoi nad Tobą z batem żeby coś zrobić, czegoś się uczyć, to jesteś robolem nie ważne
Chociaz wiekszosc ludzi po infie to akurat wyjatkowe prostaki xd
robol20k vs humanista3k
@nieanon226969:
Poznałeś kiedyś jakiekolwiek julki z socjologii czy teraz pałujesz do wyobrażeń? xD
@cppguy "robol20k vs humanista3k"
Przykra kapitalistyczna rzeczywistość. Musisz przyznać, obojętnie czy jesteś z prawa czy z lewa, że wartościowanie czyjejś pracy przez pryzmat zarobków jest skrajnie prymitywne. Nie mówię, że złe (akurat moim zdaniem tak), ale prymitywne na
@Varin i co, tam też nikt nie chodzi na uczelnie bo ma wykłady z 2006 roku? xD
@nieanon226969:
Ja też jestem po informatyce i szczerze mówiąc nie wiem o czym mówisz xD. Przeczytałem podczas studiów więcej książek niezwiązanych z
Z doświadczenia jednak, pracując z samoukami i z ludzmi po uczelniach (programowanie) to samouki rzadko kiedy są #!$%@?, a ludzie po uczelniach - zdarza sie... Wiele osób poszło na CS i
@nieanon226969: jak się obracasz w takim towarzystwie, to chyba tylko twoja wina ¯\(ツ)/¯.
Zapytasz który jest szczęśliwy?
żodyn
student IT skonczy z garbem,nerwica i wada wzorku -10
a studentka socjologi w żabce