Aktywne Wpisy
CZY NA NOCNEJ JEST JAKIŚ MODERATOR? PYTAM BO JEDEN MIREK PRZED CHWILĄ NAPISAŁ, ŻE IDZIE SIĘ ZABIĆ. NIE WIEM CO PODAĆ W ZGŁOSZENIU.
#motoryzacja #samochody Siema motoryzacyjne świry.Poszukuje samochodu do 50 tys cebulionów i mam mega dylemat.Moje wymagania to kombi/suv,automat,rocznik minimum 2015,jakikolwiek naped 4x4(z tego mogę zrezygnować).Wybór dla laika samochodowego jest tak duży że sam nie wiem co brać żeby się nie władować na minę.Samochód głównie w dłuższe trasy po Polsce i raz do roku na Bałkany więc taki połykacz kilometrów
Który warto brać
- Jeep Cherokee KL 10.5% (16)
- Passat B8 28.8% (44)
- Mitsubishi Outlander 15.7% (24)
- Seat Leon 11.8% (18)
- Peugeot 508 26.8% (41)
- Opel Insignia 6.5% (10)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mam już mieszkanie, które kupiłem 3 lata temu ma kredyt, który mnie dojeżdża strasznie. Z racji tego, ze ja już się nie łapie na program to próbowałem namówić narzeczona na to, żeby kupiła drugie mieszkanie na siebie, zanim jeszcze weźmiemy ślub. Ona wpadła na genialny plan:
„To choć, Ty mi sprzedasz swoje mieszkanie i będziemy płacić mniejsza ratę”
Dodam, ze jej chodzi o to, żeby jej sprzedać po tzw „kosztach”, czyli tyle ile potrzebuje żeby spłacić reszte kredytu. Tyle ze ja na starcie musiałem zebrać ok 60k, remont ( jest w trakcie) pochłonął już 20k i drugie tyle w przyszłości.
Wczoraj się rozpłakała, ze skoro nie chce tego zrobić to znaczy ze jej nie ufam i mnie totalnie zmroziło, bo ona to wzięła za oczywistość.
#kredyt2procent
Dbaj o to, co twoje.
Narzeczona, sprzedaż jej swojego mieszkania, bujanie się z kredytem. Co tu może pójść źle xD
Jak jest taka dobra, to niech Ci zrobi darowiznę pieniężną, a Ty spłacisz kredyt.
A teraz zrób tak - niech dziewczyna zrobi sobie symulację kredytu jakiego oczekiwała i niech taką kwotę albo trochę mniejszą dorzuca Ci do kredytu. Po spłacie przepiszesz mieszkanie na nią. Jeśli nie będzie tak chciała to płaczesz i pytasz czy Ci nie ufa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I odpowiadając na Twoje pytanie - nie wymagam tego od niej, to jest ostatecznie moja odpowiedzialność. Tymczasem w druga stronę dział to trochę inaczej
Nic jej nie sprzedawaj, idź do banku negocjuj warunki kredytu (ew. spróbuj przenieść do
Odłóż emocje i uczucia na bok i kieruj się tylko i wyłącznie zdrowym rozsądkiem.
Na twoim miejscu ułożył bym sobie jak najbardziej korzystny plan działania (korzystny dla siebie) i go baaaardzo stanowczo przedstawił drugiej stronie z naciskiem że nie będziesz szedł na jakieś kompromisy
Może spróbuj stanąć z boku i na chłodno zobaczyć jak to wygląda. Dramat.
A przy tym jak piszesz o tym jak ma to w dupie, że Ty tyle tyrasz i remontujesz wszystko sam a księżniczka nawet Ci jakiegoś obiadu nie przywiezie, nie wspominając o pomocy to już prawdziwy hardcore.
I oczywiście emocjonalna terrorystka szantażuje cie płaczem, cóż za klasyka. Absolutnie obrzydliwe.
Jej nawet