Wpis z mikrobloga

z tym ze nie ma to tu miejsca bo to nie są przeciwne obozy polityczne

@Ziutek_Grabaz: Tak, oczywiście. PiS i PO dogadały się przed swoim powstaniem, że na zmianę będą przekazywać sobie władze byle tylko nie dopuścić PRAWDZIWEJ PRAWICY do władzy. Nie różnią się absolutnie niczym xD
  • Odpowiedz
antypolskie i antyludzkie

@Ziutek_Grabaz: a znasz jakieś określenia które mają obiektywne definicje nienacechowane emocjonalnym płaczem człowieka, któremu nie podoba się, że coś jest nie po jego myśli? xD

Te durne określenia w zależności od poglądów autora można przypisać dosłownie każdemu kto ma jakieś poglądy, ergo używanie ich świadczy o braku umiejętności dyskusji lub ubogim słownictwie.

Jak na partie antypolskie i antyludzkie to poziom zadowolenia polaków z życia rośnie więc są
malinq - >antypolskie i antyludzkie

@Ziutek_Grabaz: a znasz jakieś określenia które ...

źródło: Zrzut ekranu 2023-05-27 o 19.31.17

Pobierz
  • Odpowiedz
@malinq drożyzna, kumoterstwo, złodzieje, oszuści, niespełnione obietnice, tylko własny interes, brak realizacji własnych programów, kielbasa wyborcza, podwyżki podatków, łapówki, afery, skandale. Wybierz dowolne 2. Pasują do obu partii. Co więcej będą pasować do wszystkich partii. Na tym polega demokracja i iluzja wyboru dla mniej rozgarniętych jednostek.
  • Odpowiedz
drożyzna, kumoterstwo, złodzieje, oszuści, niespełnione obietnice, tylko własny interes, brak realizacji własnych programów, kielbasa wyborcza, podwyżki podatków, łapówki, afery, skandale.

@Ziutek_Grabaz: a mimo to Polaków stać na lepsze życie niż 30 lat temu. To pewnie wszystko zasługa koniunktury światowej, a nasze rządy tylko były zbyt nieudolne w okradaniu Polaków xD
  • Odpowiedz
@malinq błędne wnioski. Poczytaj o gotowaniu żaby. A żyje sie lepiej głównie przez rozwój technologii i dostępność produktów, podróży i rozrywek. Rząd nie ma w tym żadnej zasługi.
  • Odpowiedz
Poczytaj o gotowaniu żaby.

@Ziutek_Grabaz: czytałem jak miałem 17 lat przed pierwszym głosowaniem na Korwina. Potem pojechałem zobaczyć jak wygląda życie w innych krajach i dojrzałem.

Rząd nie ma w tym żadnej
  • Odpowiedz
@malinq nie mieliśmy tego w latach 90, do uni wprowadzila nas unia, a nie antypolskie rządy i nie wiem jak tłumaczyć fiksacje na okradanie przez akurat niemcy, chyba ze niemcy=unia to tak niemcy nas okradają podobnie jak inne kraje członkowskie. Dowodem może być fakt że nie ma kraju, który chciala unia, a nie wszedł do uni. Albo że tylko jeden z niej wyszedł i przez to ma problemy.
  • Odpowiedz
@malinq nie, nie było. Polacy (niecale 60%) zagłosowało za przystąpieniem. Zgodnie z tym co uważali lub zgodnie z tym do czego zostali namówieni. Przez unie samą w sobie, media, korporacje, polityków itd. Dalej nie ma w tym zasługi rządu.
  • Odpowiedz
Dalej nie ma w tym zasługi rządu.

@Ziutek_Grabaz: No tak, referendum organizuje się samo xD

Już mi się znudziłeś. Myślałem, że dowiem się czegoś ciekawego od osoby o innych poglądach, a rzucasz we mnie tylko bzdurami wyssanymi z palca. Podyskutuj sobie z kimś z tęczowym avatarem, dopasujesz się poziomem. Bez odbioru.
  • Odpowiedz
@malinq tak, niezależnie od rządu referendum o przystąpieniu do uni wyglądałoby tak samo. Bo są określone prawa i procedury, których każdy rząd musi przestrzegać. A w razie problemów pomaga unia.
  • Odpowiedz