Wpis z mikrobloga

A pamiętacie jak się śmialiśmy (tak, ja też) z tego, że Wajda był przerażony jak PiS wygrał wybory? Nie głosowałem na PiS, ale uważałem, że przesadzają z tą histerią. Wtedy sobie myślałem "hehe, stare cwaniaki z elyty, korytko się kończy to panika". Teraz wiem - oni wiedzieli już wtedy jak to się skończy. Wstyd mi, że byłem tak krótkowzroczny.
#polityka #pis
CoYoT85 - A pamiętacie jak się śmialiśmy (tak, ja też) z tego, że Wajda był przerażon...

źródło: z17900585IER,Andrzej-Wajda-i-Krystyna-Zachwatowicz-w-sztabie-Br

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
@xqwzyts zamiast pojechać do Końskich, gdzie miał wszystko do wygrania, a nic do przegrania, wolał przekonywać przekonanych. Brawo. Po tej alternatywnej debacie liczba nowych wyborców wyniosła 0. W Końskich mógł dotrzeć do wahających się i nawet niechętnych mu wyborców. Wiedział, jakie tematy byłyby grane, mógł się dobrze przygotować i przynajmniej spróbować walczyć o te kilka dodatkowych procent. Miał to w dupie. Tak jak po miało w dupie wszystko przez 8 lat rządów
  • Odpowiedz
@camelinthejungle ty tak poważnie? XD końskie to nie była żadna debata z niezdecydowanymi tylko ustawka z wyselekcjonowaną widownią i pytaniami czytanymi z kartki xD tam było wszystko przygotowane żeby mieć potem na Trzaskowskiego shoty do tvp w stylu "fur deutchland".
Nawet pierwsze pytanie gdzie jakiś dziadek ledwo rozczytał coś w stylu "w jaki sposób prezydent zamierza chronić dzieci przed lgbt".
Pytanie na poziomie czy przestał pan już bić żonę?
  • Odpowiedz
@CoYoT85: Ja też sobie gdzieś tak w 2015, 2016 wmawiałem, że niektórzy to przesadzają, no bo w końcu ten PiS to może i nie jest idealny ale co się takiego może stać, porządzą te cztery lata i lud znowu wybierze sobie jakąś inną partię jak zawsze... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@CoYoT85: Przecież lepszy PiS niż złodzieje i sprzedawczyki z PO. Zresztą sondaże to pokazują, że ludzie nie chcą złodziei przy korycie i nawet Tusek na białym koniu oddelegowany przez Merkel nic nie zrobił. i bardzo dobrze. Ha tfu na was
  • Odpowiedz