Wpis z mikrobloga

A pamiętacie jak się śmialiśmy (tak, ja też) z tego, że Wajda był przerażony jak PiS wygrał wybory? Nie głosowałem na PiS, ale uważałem, że przesadzają z tą histerią. Wtedy sobie myślałem "hehe, stare cwaniaki z elyty, korytko się kończy to panika". Teraz wiem - oni wiedzieli już wtedy jak to się skończy. Wstyd mi, że byłem tak krótkowzroczny.
#polityka #pis
CoYoT85 - A pamiętacie jak się śmialiśmy (tak, ja też) z tego, że Wajda był przerażon...

źródło: z17900585IER,Andrzej-Wajda-i-Krystyna-Zachwatowicz-w-sztabie-Br

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tymajster a w którym miejscu ja zabraniam artystom wypowiadać się na tematy polityczne czy społeczne? Piętnuje tylko myślenie zakładające, że mają szczególne prawo do zabierania głosu na dowolny temat i że ich głos jest wyjątkowo ważny w debacie publicznej. Bezrefleksyjne zakładanie, że ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia, bo nakręcił dobry film, jest po prostu głupie. Zwłaszcza że rzeczony Wajda był już wtedy na ostatniej prostej na stadionie.
  • Odpowiedz
ja najbardziej pamiętam Bartoszewskiego co głosował na Komorowskiego bo chce żeby prezydent Komorowski był na jego pogrzebie a nie pisowski prezydent. I tydzień później umarł XDDD

@Tommy__: chyba pomyliłeś timeline, bo Bartoszewski nie mógł głosować w 2015, zmarł przed wyborami
  • Odpowiedz
co to jest w ogóle za myślenie. Ludzie kultury i sztuki mogą być ekspertami w zakresie kultury i sztuki i jeśli wypowiadają się na te tematy, warto słuchać ich zdania. Znaczna część tych elit jest ograniczona poza obszarem swojej działalności.

@camelinthejungle: no popatrz pan, ale to jednak ci ograniczeni mieli rację, a nie wykopowe freethinkerstwo
  • Odpowiedz
"Mogą się wypowiadać, ale to towarzystwo wzajemnej adoracji bez własnego zdania." - Chciałbyś usłyszeć coś takiego na swój temat?

@Tymajster: XD a kto konkretnie adoruje anona z wykopu?
Może warto byloby jednak dyskutować na prawdziwych danych a nie na "chlip chlip autorytetom moralnym byłoby przykro, a oni film zrobili. Jak możesz ich kneblować, twoja opinia nic nie znaczy" :D
Chyba że nie widzisz różnicy pomiędzy tym kto pyta o zdanie
  • Odpowiedz
@Tymajster zdaję sobie sprawę z tego, że moje zdanie nikogo nie obchodzi. Dyskutuję sobie w Internecie czasami dla zabawy – Twoje zdanie np. interesuje mnie o tyle, że pozwala mi poznać inny punkt widzenia i jest innym głosem w dyskusji, co jest okej. No ale jeśli argumentujesz tak, jak argumentujesz, to nie przekonasz mnie do zmiany spojrzenia na tę kwestię.

Czym innym jest uważanie, że osoba A czy osoba B ma
  • Odpowiedz
a kto konkretnie adoruje anona z wykopu?

@Usmiech_Niebios: Nie wiem. Może nikt. To tylko hipotetyczna sytuacja.

Niestety ale przegrałeś tą dyskusję już na starcie, nietrafiony zarzut o kneblowaniu artystów, odwołanie się do emocji - bardzo słabe argumenty.

Przeciez ty nic nie rozumiesz, to co ty się do jakiegoś arbitrazu pchasz xd
  • Odpowiedz
@FrasierCrane bardzo mądrze prawisz, 100% racji, ale imo Trzaskowski miał szansę wygrać z Dudą, i nawet podkraść głosy prowincji – trzeba było nie stchórzyć i pojechać do Końskich. Ale oczywiście olał debatę i po raz kolejny pokazał, że durnych pachołków z jakichś wioch to on ma gdzieś. No i skonczylo się, jak się skończyło, kto by pomyślał.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle stochórzył? Przecież był w tym czasie na otwartej debacie ze wszystkimi redakcjami. Jak ktoś stochórzył to duds co poszedł do pisowskie wioski na "debatę" zorganizowana przez pisowska telewizję z pisowska publikacją po weryfikacji i pytaniami z kartki
  • Odpowiedz