Wpis z mikrobloga

Co się nosiło w latach 2005-2010? Jakieś must-have dodatki? Znajomi robią imprezę w stylu vintage/oldschool ale totalnie nie wiem co było modne w tamtych czasach. Z technologii to kojarzę że każdy u mnie w przedszkolu chciał mieć lub miał Iphone'a (chyba 3g albo 4) no i PS3. Z ciuchów kojarzę tylko modę na Ray-Bany Wayfarer no i Nike Air Maxy. Przez chwilę były modne t-shirty Balenciaga ale jak weszły p------i a cena oryginałów spadła poniżej 500 PLN to zrobiła się z tego marka dla plebsu. Potem weszło w to miejsce Supreme i przejęło rynek "ciuchów do szkoły"

#moda #modameska #vintage
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukold: ten uczuc kiedy u jakiegos mirka w przedszkolu kazdy chcial miec srajfon i nazywa to vintage a ty w przedszkolu cos tam slyszales o pierwszych kąkuterach. A telefon z antenką i klapką miał jeden wujek w calej rodzinie, malucha mial co 4 polak a u dziadka na wsi nadal byl czarno bialy telewizor. Rocznik 96 here
  • Odpowiedz
lol przecież to było całk....oh wait

@hos85: ostatnio na terenie mojego gimnazjum (do ktorego chodzilem wlasnie w 2005-2008) rozmawiałem sobie z jednym z turków który grał tam w piłkę. I on mowi ze cos tam studiuje - więc sobie mysle - o, student to mniej więcej w moim wieku, no pewnie troche mlodszy bo ja już niestudent, ale przecież niedawno skonczone.

No i tak se gadamy, po czym wymienilismy sie
  • Odpowiedz
@kukold: w tamtym czasie modne były t-shirty z sieciówek z fajnymi napisami, airmaxy, trampki vans/converse, opaski na dłonie (czasem dwie lub więcej), bluzy adidasa z paskami na rękawach, u dziewczyn z gimby/liceum niezapomniane grzywki na bok, koszule w kratę, a w czasach nieco wcześniejszych stawianie przez chłopaków włosów na żel lub ich farbowanie. A to wszystko skrzętnie dokumentowane na photoblogu
  • Odpowiedz
ten uczuc kiedy u jakiegos mirka w przedszkolu kazdy chcial miec srajfon i nazywa to vintage a ty w przedszkolu cos tam slyszales o pierwszych kąkuterach. A telefon z antenką i klapką miał jeden wujek w calej rodzinie, malucha mial co 4 polak a u dziadka na wsi nadal byl czarno bialy telewizor. Rocznik 96 here

@Frygus96 Nie ma szans, że to są Twoje wspomnienia, koło 2002 telefony komórkowe i komputery
  • Odpowiedz
@kukold: xddd
to musi byc bait. Rapery szerokie ciuchy nosily i byly emo, ale tak poza tym to normalni ludzie ubierali sie tak samo jak obecnie. Sam zresztą mam jeszcze jakieś ciuchy, które noszę po domu z tamtych lat. A no i faktycznie, moda na airmaxy była, ale mi się zupełnie nie podobały.
  • Odpowiedz