Wpis z mikrobloga

@Rodrigo__Caceresa: dlatego ja to #!$%@? i zawsze kupuję jakiś kask z jaskrawymi kolorami a na kombik, nawet sportowy skórzany zawsze zakładam oczojebna kamizelke. wole wyglądać jak emeryt ale nawet jak zwiększy to o 10% szansę że ktoś mnie zauważy to git. miałem ze dwa razy taką akcję, ze już zaczynali wyjezdzac ale się zatrzymywali.
nawet jakiś czas temu gadalem z kumplem, że ciągle słyszę że jakiś samochód zawsze chce się ścigać
dlatego ja to #!$%@? i zawsze kupuję jakiś kask z jaskrawymi kolorami a na kombik, nawet sportowy skórzany zawsze zakładam oczojebna kamizelke

@Steven_Hyde: a ja z kolei skupiam wzrok na tych co wkraczają się do ruchu, zwalniam przy dużej ilości samochodów na skrzyżowaniu i hamuję nawet jak mi się tylko wydaje, że ktoś mnie nie widzi. Chociaż oczywiście #!$%@? ci to może czasem dać, a człowiek nie jest w stanie myśleć
#!$%@?ł to przywalił.

kierowca spojrzał w lewo i pewnie go nawet nie widział bo był z kilometr, potem w prawo żeby zobaczyć, czy może jechać bez blokady skrzyżowania i tyle.

motocykl z daleka jest bardzo słabo widoczny.
@WyjmijKija: no też tak robię, kiedyś lecieliśmy na dwa litry przez miasto a za nami typ na vfr750. Trzymał się za nami, oczywiście jak skrzyżowanie czy coś to zwalnialiśmy. Kumpel pyta typa jak daje radę za nami jak to się prawie nie zbiera, a on na to że po prostu leci na pałę i nie zwalnia na skrzyżowaniach xD już gościu nie jeździ, miał takiego dzwona że buty mu spadły, ale
ja z kolei skupiam wzrok na tych co wkraczają się do ruchu, zwalniam przy dużej ilości

@WyjmijKija: to akurat wydaje się oczywiste. to że się ubieram jaskrawo to nie znaczy że mam podejście na zasadzie że inni mają uważać na mnie bo jestem na drodze bardziej zagrozony. nosze się jaskrawo właśnie jako element myślenia i patrzenia za innych.
@magicznyfred: praktyka pokazuje, że oczy kierowcom nie wystarczajalą.

@Fooji: moj tłumik jest akurst fabryczny i bez problemu przechodzi przeglądy. A odpisywałem gościowi co chce zwiększyć swoje bezpieczeństwo o ileś tam procent. Głośny tłumik mu na pewno nie pogorszy bezpieczeństwa