Aktywne Wpisy

mirko_anonim +94
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chłop pracuje fizycznie, ale dostał propozycję awansu. Przejście z "fizycznego" na "umysłowego" (stanowisko kierownicze). Były pewne wymagania i warunki, które chłop spełnił po krótkim przyuczeniu.
Niestety w trakcie wprowadzania na nowe stanowisko zaczęło się pojawiać coraz więcej nowych problemów i spraw, z którymi chłop w ogóle by nie chciał mieć do czynienia. Na zasadzie "żaden awans i żadna podwyżka nie przekona mnie do tego, żeby na co dzień zajmować
Chłop pracuje fizycznie, ale dostał propozycję awansu. Przejście z "fizycznego" na "umysłowego" (stanowisko kierownicze). Były pewne wymagania i warunki, które chłop spełnił po krótkim przyuczeniu.
Niestety w trakcie wprowadzania na nowe stanowisko zaczęło się pojawiać coraz więcej nowych problemów i spraw, z którymi chłop w ogóle by nie chciał mieć do czynienia. Na zasadzie "żaden awans i żadna podwyżka nie przekona mnie do tego, żeby na co dzień zajmować

7ujMejster +373

#stopcham
#polskiedrogi
#twitch
#motocykle
#motoryzacja
#polska
#polscykierowcy
#samochody
#wypadek
nawet jakiś czas temu gadalem z kumplem, że ciągle słyszę że jakiś samochód zawsze chce się ścigać
@Steven_Hyde: a ja z kolei skupiam wzrok na tych co wkraczają się do ruchu, zwalniam przy dużej ilości samochodów na skrzyżowaniu i hamuję nawet jak mi się tylko wydaje, że ktoś mnie nie widzi. Chociaż oczywiście #!$%@? ci to może czasem dać, a człowiek nie jest w stanie myśleć
"uuuu jak się skończyło? Połamane nogi? :/"
#!$%@? mózgowe ale to już motocyklista miał przed wypadkiem :(
przy 50 bez problemu by się zatrzymał kilka metrów przed autem
kierowca spojrzał w lewo i pewnie go nawet nie widział bo był z kilometr, potem w prawo żeby zobaczyć, czy może jechać bez blokady skrzyżowania i tyle.
motocykl z daleka jest bardzo słabo widoczny.
@WyjmijKija: to akurat wydaje się oczywiste. to że się ubieram jaskrawo to nie znaczy że mam podejście na zasadzie że inni mają uważać na mnie bo jestem na drodze bardziej zagrozony. nosze się jaskrawo właśnie jako element myślenia i patrzenia za innych.
@Fooji: moj tłumik jest akurst fabryczny i bez problemu przechodzi przeglądy. A odpisywałem gościowi co chce zwiększyć swoje bezpieczeństwo o ileś tam procent. Głośny tłumik mu na pewno nie pogorszy bezpieczeństwa