Wpis z mikrobloga

  • 3
@AcyX Pamiętaj że lód w napojach jest z wody nieprzegotowanej. Taka sama wodą myje się np. sałatę. Pewnie nie będzie to problemem w 5gw hotelu, ale gdy ktoś czerpie wodę np. ze studni...

Nie nastawiaj się, że musi się tak stać. W moc probiotyku w całkowitej profilaktyce raczej bym nie uwierzyła.
Na WZW A są dwudawkowe szczepienia.
  • Odpowiedz
@AcyX: ja w tym roku byłam w Tajlandii i 2 tygodnie przed, a potem w trakcie jadłam cały czas Enterol. Nie spotkało mnie nic złego ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:natomiast kup sobie od razu coś w stylu stoperanu, plus nifuroksazdyd w razie czego
  • Odpowiedz
@AcyX: Jak byłem w Turcji i udało mi się nie struć. Raczej bym się mocno nie ograniczał, ewentualnie uważaj na potrawy mięsne, ale też bez przesady. Blisko morza dostaniesz dobre ryby, bliżej gór świeżego barana/krowę. Ja bym po prostu do wszystkiego co może być podejrzane brał Rakiję (lokalny specyfik - wódka anyżowa) 40-50%, chyba że trafisz na prawdziwą, domową to 50-60%, pobudza żołądek, jeden kieliszek nie szkodzi a mi szczerze
  • Odpowiedz
@AcyX byłem w Turcji. Jadłem kebsa w jakiejś uliczce Manavgat, piłem sok z granata w kubku, który był myty szlaufem na ulicy. Nic mi nie było. Bardziej uważaj na zaproszenia na herbatę do lokalnych sklepików. Turcy to przemiły naród, ale co muszą zarobić to muszą
  • Odpowiedz