Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

Jeżeli i Wy mieliście takie rozkminy (nie sądzę, ale może choć ktoś), to idąc krok dalej - czym jest ta siła przyciągania, skoro od niej wabione do lamp ćmy nieraz aż giną od ich gorąca?
I na koniec ostatnia rozkmina tego typu. Skoro ćmy giną od żarówek, to jak bardzo wpłynęło na ich populacje odkrycie żarówki. Wydawać by się mogło że ćmi mir radzi sobie nieźle bo trochę ich jednak lata, ale z drugiej strony gdyby nie one, to więcej ciem miałoby okazję, by przekazać swoją pulę genową dalej.
I aby dać upust swojej ciekawości stworzyłem ten film, który co nieco wyciąga z mroku niewiedzy te niezwykłe owady.
Jestem bardzo ciekaw, jakie Wy macie rozkminy związane z ćmami?
#owady #cmy #motyle #gruparatowaniapoziomu #zwierzeta #nauka #przyroda #las
@adametto: Nie ma jak to pojechać potencjalnym widzom. Przypuszczam, że cała masa już samych dzieciaków miała i ma takie rozkminy.
Mnie tam tylko powyższe