Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1740
@MindMiner: zacznij od nowa, wytrzymałeś rok, znowu wytrzymasz, potrafisz. Rok bez picia to jest super osiągnięcie. A że się potknąłeś, no to trudno, ważne żeby wstać i dalej próbować. To jest tak jakby odchudzać się przez rok, schudnąć kilkadziesiąt kilo, jednego dnia się nażreć do porzygu i myśleć,że wszystko stracone, nic nie warte, zawiodłem. Człowieku rok nie piłeś. Brawo i oby tak dalej.
  • Odpowiedz
@MindMiner To masz teraz nauczkę, że to jednak inaczej działa. A teraz podnieś się i zacznij od początku. A jak ci znowu przyjdzie ochota by się napić to sobie przypomnij o tej sytuacji.
  • Odpowiedz
  • 14
@MindMiner mój kuzyn pił kilkanaście lat, rzucił i po jakimś czasie napił się. Żałował i też mówił, że zmarnował ten czas. Wyciągnął jednak wnioski i trzyma się w postanowieniu. Ma u mnie ogromny szacunek, bo wróżyłem mu przyszłość żula/menela, a chłop się ogarnął.
Zawsze mówię, że skoro taki koleś jak właśnie mój kuzyn potrafił z tym skończyć, to każdy da sobie radę.
  • Odpowiedz
  • 3
@MindMiner jeden raz to nic strasznego. Od trzech miesięcy nie palę, gdzieś dwa tygodnie temu złamałem się i zapaliłem jednego papierosa. No i trudno, przekonało mnie to, że podjąłem dobrą decyzję i od tego czasu nie wróciłem do palenia. Dasz radę.
  • Odpowiedz