Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@MindMiner każdemu może się przytrafić, ja nie piję 6 lat, ale nie napiszę, że nigdy się nie napiję. Bo tego nie wiem. Ale wiem, że dziś jestem trzeźwy i to jest super. Każdy dzień jest ważny ten pierwszy jak i 2378.
  • Odpowiedz
A co sprawiło, że teraz sięgnąłeś po alko? Może warto pomyśleć jak tego uniknąć na przyszłość?

Nie łam się, dawaj dalej i nie pij, szkoda zdrowia i życia. Jak masz 33 lata to i tak zajebiście, że zczaiłeś że trzeba się ogarnąć w młodym wieku.
  • Odpowiedz
@MindMiner:
Ojciec mojego kolegi przez lata miał skłonności do nadużywania i ciągów. Z czasem, będąc już po pięćdziesiątce zaczął ograniczać tylko do sylwestra, a potem zrezygnował całkowicie i już kilka albo kilkanaście lat jest abstynentem.
Tak więc da się, trzymam kciuki.
  • Odpowiedz
@MindMiner ja w lutym złamałem abstynencję po prawie 4 latach. Zrobiłem to raz i tak z perspektywy 1.5 miesiąca widzę, że mnie to umocniło. (nie złamanie abstynencji tylko to, że przestałem). No i dodatkowo "zawiodłem się" stanem pod wpływem

Życzę wytrwałości Mirku
  • Odpowiedz
@MindMiner: z własnego doświadczenia, tez nie piłem ponad rok. Zacząłem później sobie popijać ale widzę poprawę w kulturze picia. Nie udupcam się już jak świnia, da się kontrolować przepustnice itd.
  • Odpowiedz
@MindMiner: z tym jest jak z każdym innym uzależnieniem, prędzej czy później spróbujesz ale najważniejsze żeby nie popłynąć! Napiłeś się dzisiaj, ok, ale nie załamuj się tylko keep going. Od jutra zaczynasz na nowo detoks
  • Odpowiedz