Aktywne Wpisy
Opad4991 +254
Siema nocna.
Właśnie siedzę przy ojcu który powoli umiera w stanie agonalnym. Zmiana warty z matką o 2:00 w nocy. Dajcie plusa na pocieszenie.
Właśnie siedzę przy ojcu który powoli umiera w stanie agonalnym. Zmiana warty z matką o 2:00 w nocy. Dajcie plusa na pocieszenie.
#jedzenie #gotujzwykopem #makaron #gzw
wrzuć je do sosu neapolitańskiego zrobionego z proszku z saszetki
do tego ugotuj makaron jaki masz na stanie w kuchni
szef kuchi poleca
#arinkaofood
Z przypraw czosnek i bazylia suszona. Ew. podkręcić można papryką ostrą lub pastą paprykową.
@szzzzzz najważniejsze by makaron dobrze ugotować (musi sie lekko rozgotować) i przelać wodą! jest to kluczowe dla tej swojskiej domowej tekstury. Zioła raczej niepotrzebne ew. prowansalskie, cebula i czosnek naturalnie ], koncentrat dobrze rozcieńczony wodą, koniecznie mięso wieprzowe, nie może dominowac smak wołowiny w każdym razie. Kluczowa est konsystencja tego dania, sos nie może być zbyt zredukowany bo będzie miał zbyt mocny smak, a
IMO każda mama/babcia robiła takie "złe" spaghetti inaczej więc żeby otrzymać dokładnie taki efekt jak w dzieciństwie musisz jednak wytężyć pamieć lub zapytać u źródła
Nigdy, nigdy koncentrat, zawsze sos pomidorowy (passata) lub pomidory w puszcze.
Cebula na patelnię, jak lubisz bardziej słodko można dać marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Opcjonalnie seler naciowy. Jak podsmażysz dajesz mięso mielone. Jak się zrobi mięso to dajesz czosnek a potem sos pomidorowy. I tu ważne. Sos musi się robić minimum 20 minut. Do tego zioła: bazylia, oregano, tymianek (generalnie w tym stylu). Posypać tartym serem, najlepiej parmezanem.
Sorry, moja babcie nigdy takiego sosu nie robiła, więc jest mój przepis, zgodnie z pierwszym daniem.