Aktywne Wpisy
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
PetalMind +161
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
#mikroreklama #farmakologia #leki #homeopatia #medycyna #zdrowie #ciekawostki #ciekawostkimedyczne #nauka #liganauki #gruparatowaniapoziomu #kwantowo
@Martwy_stwor: No nie było by ok. Sporo ludzi wie co to placebo i raczej nie traktują tego jako leku, w odróżnieniu od homeopatycznych wynalazków.
@zat4ra: Nie wiem, może szczepionki na COVID to wałek - tego jako zwykły szarak (nie mylić z Szarakami z UFO) nie sprawdzę. Natomiast, to, że tydzień temu miałem 40 stopni gorączki i straciłem węch i smak to moje doświadczenie empiryczne i mi nie wmówisz, że COVID nie istnieje.
Chyba aktywny zwolennik zakazów i kar ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Aaandrzej: Jeżu złoty - co za bzdury
Nawet jeśli lek działa w 1% to jest to nieskończenie razy więcej od czegoś co nie działa w ogóle i jedynym komu pomaga jest twórca tego "leku", który na
Potem możesz jeszcze o skutkach ubocznych lekarstw i o szkodliwych interakcjach między nimi. Może być trudne, lekarze się w tym gubią.
@Martwy_stwor: NIe byłoby ok, bo do świadomego placebo trzeba pacjenta odpowiednio przygotować. Żaden aptekarz czy lekarz nie będzie
@WaveCreator: rozumiem, że klasycznie nazywasz tak każdego, kto przyjął wszystkie obowiązkowe szczepionki, nigdy ich nie kwestionował, cieszy się z możliwości przyjęcia szczepionki przed podróżą do egzotycznych krajów, próbował kilka razy szczepionki na grypę, a sceptycznie podchodzi do jednej, jedynej szczepionki?
@Leel00: na własne oczy widziałem taki przypadek.
Mnie za to "wyleczyła" akupunktura, do której podchodziłem maksymalnie sceptycznie. A jednak po dwóch latach brania przeróżnych leków, w tym na psychikę, pomogło dopiero wkuwanie
Inna sprawa leczenie naturalnymi metodami jak zioła czy rośliny. Naukowcy potwierdzają skuteczność w leczeniu substancji pozyskanych z roślin