Aktywne Wpisy

Wiecie co jest patologią dzisiejszych czasów? #psychoterapia i wmawianie wszystkim, że potrzebują jakiejś terapii/gadania z Juleczką o swoich problemach. Nie zrozumcie mniej źle, terapia jest pomocna ale przeszliśmy od czasów kiedy w---a i teksty do chłopa "nie bądź p---ą" były jedyną formą pomocy do chwili obecnej gdy co drugi mój znajomy chodzi na terapię i jeszcze się tym chwali... XD żeby nie było - sam kilka razy w życiu korzystałem

WielkiNos +97
Faceci narzekają, że kobiety nie chcą z nimi uprawiać seksu, a tymczasem to takie proste.
#logikarozowychpaskow #zwiazki #s--s #p0lka #pieklomezczyzn
#logikarozowychpaskow #zwiazki #s--s #p0lka #pieklomezczyzn
źródło: temp_file6585815189421231238
Pobierz

Pracuje sobie w #it od roku.
No i tak się składa że w kwietniu kończe 26 lat i tracę te bonusy za bycie studentem i tak dalej.
No i ustaliliśmy z moim pracodawcą nową stawkę która miała wynosić 7.5k netto na UZ,
No ale okazało się ze to w chuy drogo wychodzi dla pracodawcy etc.(koło 12k miesięcznie) i zarzucili tematem że fajnie by było jak bym założył działalność.
No i jak założę działalność to mogą mi płacić 10080 zł brutto, bo wtedy ich koszty bedą wynosiły 10080,
A mi po odliczeniu wszystkich podatków, zusów i innych zostało by mi właśnie te +/- 7.5k do rączki.
No za cholere nie wiem czy nie mijają się z prawdą, bo jak przeglądam jakieś kalkulatory czy coś takiego to typów podatków na działalności jest sporo(jakieś ryczałty, liniowe).
Ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć jak to wygląda w praktyce? :D
bo u mnie w głowie coś mało tego podatku wychodzi, bo k----e z pisu będą mi zabierać tylko +/- 25% wynagrodzenia, i to coś mało jak na moje :D
Troche zależy mi na czasie, bo czas na podjęcie decyzji i założenie firmy mam tylko do końca miesiąca :D
#programowanie #it #pytaniedoeksperta #programista15k #pracait #ksiegowosc
jedynie polecam wzięcie księgowego, w razie kontroli albo problemów będzie ratował dupę,
ja mam infakt + biuro rachunkowe i wszystkie płatności robie przez apke i są mi wyliczane automatycznie wiec polecam bo to duzo ułatwia
rok temu zacząłeś,
mogę wiedzieć jak i od czego i jaki język aktualnie?
A było to tak:
Był piękny grudniowy poranek o 6:00 gdy stawiłem się na zmianie w kołchozie,
po półrocznej przygodzie jako inżynier utrzymania ruchu uznałem że albo zmienię robotę w ciągu pół roku albo rzucę się z najwyższej wieży fabryki.
No i zacząłem klepać kursy pythona.
No ale po tygodniu uznałem że nie ma zbyt dużego sensu lecieć w pythona bo
Mam wrażenie że jest mega posucha na rynku w tej kwestii,
wydaje się troche prostszy niż BE, i nie musisz znać mnóstwa technologii "dookoła".
Chodzi mi o to że zaczynając prace jako .Net dev, okazało się ze znajomość c# to początek moich problemów,
Musiałem się szybko nauczyć obsługi bazy danych, dockerów, kubernetesów, devopsów
@sotilas Próżny jesteś oraz zachłanny na cyferki na koncie, a zdanie takich osób jest tak naprawdę c---a warte, tak że oszczędź sobie tych pseudo wyszukanych wysrywów, bo tak naprawdę nie masz nic wartościowego do
@adrian-synal: 250 daj, wykop wytrzyma xD
@romek898 wmawiaj sobie co chcesz, bylebyś spał spokojnie
Też jestem niesamowicie zaskoczony że mi się udało, i do tej pory nie mam pojęcia jak :D