Aktywne Wpisy

tesknilam_ +772
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +753
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Pozdro z farszem
#macbook #apple #programista15k #korposwiat #pracait #pracbaza
@depish Tak? Podaj mi przykład laptopa, który jest lepszy od macbooka air z m2 w tej samej cenie. Apple teraz jest bezkonkurencyjne i nie ma się w ogóle nad czym zastanawiać, chyba, ze potrzebujesz windowsa. Widziałeś w ogóle jaka jest wydajność Apple Sillicon? Przecież taki MacBook Air to niszczy maca pro na xeonach, a co dopiero jakiegoś della nawet z i7…
@Shashek: te ARMy są bardzo efektywne energetycznie i to tyle z ich zalet właściwie. Wydajnościowo takie M2 jest słabsze od np. Intela i7-12700H, a to mniej-więcej ta sama półka cenowa
Podaj proszę model laptopa, który jest lepszy niż Apple w danej cenie.
@bb89: od przeszło ponad 10 lat (czyli czasów W7) nie robi się tego bez potrzeby. Windowsy zwalniały przez zawalony rejestr, w nowych zarządzanie jest już w porządku. Nie robi się formatów o ile ktoś nie zawali sobie doszczętnie komputera jakimś malware. Nawet w przypadku nowych dysków, częściej już się klonuje stary windows, z rejestrem i programami zamiast stawiać nowy na czysto
W zdecydowanej większości testów 12700H wypada lepiej od M2, nawet dla jednego jaja:
https://www.notebookcheck.net/i7-12700H-vs-M2_14013_14521.247596.0.html
W zastosowaniach wielordzeniowych to już całkowita deklasacja ze względu
Społeczność developerów ma nadreprezentację Apple i dlatego większość narzędzi developerskich jest optymalizowana pod macos, podobnie szukając rozwiązań problemów czy tutoriali będzie dużo łatwiej.
Można kombinować z Windows i WSL ale to w praktyce działa jak jakiś smutny ulep do tego z