Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +65
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

AgentGRU +127

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)
@antywojo Nie było już w PL od dawna takiego trudnego rok w #nieruchomosci dla młodych pracujących po studiach czy studentów w dużych miastach Wojewódzkich. Na rynku pracy sytuacja niestabilna i firmy raczej mniej zatrudniają i starają się nie zwalniać a o dodatku inflacyjnym mało kto może pomarzyć. Można niby wybrać akademik (nie każdy lubi a tam też drogo) albo pokój z innymi ludźmi (wiadomo loteria na kogo się trafi + brak prywatności) a z drugiej strony płacenie 2k, 3k albo nawet 4k miesięcznie za mieszkanie co pochłania większą część pensji... I niby dlaczego w tej sytuacji młodzi po studiach mają nie wracać do polski powiatowej? Często w rodzinnych domach jest dużo miejsca bo rodzice zostali sami. Odchodzi płacenie za czynsz co najwyżej dokładanie się do rachunków dzięki czemu możesz zaoszczędzić co w mieście przy obecnych kosztach wynajmu jest niemożliwe. W Polsce powiatowej jest bardzo dużo emerytów i brakuje młodych ludzi, którzy masowo w latach 2015-2019 opuszczaj swoje rodzinne wsie i miasteczka...
#wroclaw #warszawa #krakow #poznan #mieszkania #polska #studbaza #pracbaza
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc-amp/2023-02-07/debica-32-latka-zmarla-po-7-godzinach-na-sor-ze-jest-sledztwo-prokuratury/
Nie każdy chce umierać w okolicach trzydziestki.
https://wiadomosci.wp.pl/lekarz-urwal-wczesniakowi-glowke-w-czasie-porodu-matka-nadii-walczy-o-600-tys-zl-6534486476437121a
Wielu ludzi myśli, że jeśli są względnie młodzi i sprawni, to pewne tematy ich nie dotyczą. A później byle wypadek i w szpitalu utną ci nogę zamiast rehabilitować, albo i gorzej. Dziękuję, wolę dopłacić za życie w mieście.
U mnie w "mieście" z którego pochodzę ostatnio (miesiąc temu) zmarło dziecko bo nie było karetki a jak już przyjechali po godzinie to przyjechali bez sprzętu i bez lekarza (których praktycznie nie ma -wszyscy lepsi wyjechali do większych miast). Miasteczko 50 tys ludzi więc nie tak mało ale jednak zadupie to zadupie.
@CzarnyOwiec: A co złego jest w pracy na produkcji?
@CzarnyOwiec: No nie wiem czy Operator CNC w fabryce który dostaje rysunek techniczny i na jego podstawie musi wpisać koordynaty do komputera i obrobić np. jakiś sworzeń z ultra dokładnością ma nudną, wtórną prace i niczego się nie uczy...?