Wpis z mikrobloga

#motocykle #intercom
Ktoś z was używa chińskich intercomów, które mógłby polecić z czystym sercem?
Aktualnie mam Herobiker 1200M. Kupiłem 2 kilka lat temu, bo kosztowały grosze, no ale jakość dźwięku jest tragiczna. Wczoraj natrafiłem na Aliexpress i amazon na Lexin B4FM-X i opinie niby są super, ale ponoć jakość muzyki nie jest najlepsza. Może ktoś ma taki intercom i mógłby dodać tu swoją opinię?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariecziek: Mam 2x FreedConn i złego słowa powiedzieć nie mogę. Jakość dźwięku super, jedynie czasem coś im się p--------i z parowaniem, ale to głównie z powodu tego, że jak jeżdżę sam, to paruję z telefonem i później muszę parować z interkomem plecaczka jak gdzieś razem jedziemy.
  • Odpowiedz
@mariecziek: Mam FredConna ale nigdy go z nikim nie parowałem. Głownie śmigam sam i słucham muzyki, nawigacji albo rozmawiam na nim przez telefon. Działa super, bateria trzyma bardzo długo nawet podczas słuchania muzyki. "Ok Google" też działa.
  • Odpowiedz
@mariecziek:
Ja mam Waxina R5. Zależało mi na interkomie z radiem FM. Wcześniej dla testów kupiłem dedykowany interkom dla kasków Schuberta i jakość była tak porównywalna (momentami na korzyść Waxina), że mogę serdecznie polecić.
  • Odpowiedz
@mariecziek: FreedCon T-Com here. Sprzęt za śmieszne pieniądze a dla mnie wystarczy. Do prędkości 120km muzyka działa jak należy, 5 godzin ciągłego używania starczyło (oczywiście przy pełnym naładowaniu, dłużej nie sprawdzałem). Prosty w obsłudze, żadnych udziwnień. Radio, BT, odbieranie połączeń - z niczym nie miałem problemu.
Nie parowałem nigdy, więc tutaj się nie wypowiadam. Ale za te ~300zł nie można oczekiwać wiele :)
  • Odpowiedz
@mariecziek mam freedcona, parowalem nie raz z plecakiem która potem sama przesiadła się na własne Moto.
zasięg jest do 700-800m(orientacyjnie) na otwartej przestrzeni gdzie widzisz druga osobę - na zakrętach/między blokami słabnie do 300-400m.
trzeba tylko dobrze poskładać wszystko bo jakaś niedoróbka np. kabel do słuchawek i mikrofonu będzie luźny na zewnątrz u osoby 1. i osoba 2. słyszała świst od tego kabla w słuchawkach.
reszta funkcji działa bez zarzutu.
  • Odpowiedz