Aktywne Wpisy
Z rozbawieniem obserwuję to, jak w środowisku moich znajomych, którzy są przed 30 i zaczynają się pobierać, małżonki nie przyjmują nazwiska swoich mężów. Albo biorą dwuczłonowe, albo po prostu zostają przy swoim.
Ciężko o większy brak respektu, szacunku i miłości do męża, niż takie małostkowe zachowanie, które żywcem wyrasta z rewolucji seksualnej i źle rozumianej emancypacji kobiet.
Moi koledzy oczywiście udają, że wszystko jest okej, że czasy się zmieniają i inne tego
Ciężko o większy brak respektu, szacunku i miłości do męża, niż takie małostkowe zachowanie, które żywcem wyrasta z rewolucji seksualnej i źle rozumianej emancypacji kobiet.
Moi koledzy oczywiście udają, że wszystko jest okej, że czasy się zmieniają i inne tego
Znowu muszę oko przymykać bo zez się robi xd
Dali do mnie do biura jakiegoś praktykanta z technikum i #!$%@? już mnie tak nosi, że zaraz się zabije.
#!$%@? koleś cały czas
- chrząka, tak jakby chciał podrapać gardło i nie robi tego co godzine tylko #!$%@? co 2 minuty
- cały czas wzdycha
- mówi do siebie "dobrze, to zrobiłem" "to mi wyszło" itp.
- dłubie ostentacyjne w nosie i potem sprawdza co wydłubał a #!$%@? siedzi obok mnie
No zaraz cos #!$%@?. Jestem z nim od zeszłego poniedziału i już nie wytrzymuje.
ale wstyd,nie umiesz się zakolegować
Ale siedz 8 godzin w biurze z kimś kto cały czas mówi do siebie, wzdycha i chrząka.
I nie robi tego sporadycznie tylko z uporem maniaka.
No #!$%@? OCIPIEJE ZARAZ DO #!$%@?
A jak wyciąga telefon żeby przeglądnąć tiktoki, to już się w ogóle zapomina i leci taki hejnał wszystkiego naraz że ja #!$%@?.
#!$%@? wiem dokładnie co czujesz, trzymaj się tam jakos XD
@RejestratorRodzynek: Jeszcze poczęstuje opa xD
@Luck_89: pewnie tik wokalny, nic na to nie poradzi taka osoba
Może po każdym chrząknięciu włączaj głośno radio na jakąś irytująca muzyczke
I zapytaj przelozonych czy moze byc kamera w pomieszczeniu z wami
@kodecss: brzmi jakby Kononowicz poszedl do pracy po 28 latach bezrobocia.
Zapytaj go czy był bity w szkole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- możesz zamknąć ryj?
Albo? Mógłbyś tak nie ziewać, charczeć, mówić do siebie co 5 minut?
czy to konon?
podpal go
@kodecss: Dokładnie to. Jakie to jest typowe w obecnych czasach pokolenia Z. Zamiast działać tu i teraz w prawdziwym świecie to siedzisz cicho i żale wylewasz w Internecie.
Oczywiście, są jednostki nierefermowalne i jest szansa, że nic się nie zmieni ale ty nawet nie spróbowałeś, gdyż "nie wiesz co powiedzieć". Jesteś podobnie upośledzony społecznie co ten typ.
Ogólnie zasady dawania feedbacku są mniej więcej następujące
1. Mówisz co zauważyłeś, usłyszałeś, zaobserwowałeś (fakty)
2. Opowiadasz jaki to ma wpływ na Ciebie, pracę, otoczenie
3. Sugerujesz co się powinno zmienić i w jaki sposób koleś zyska na tej zmianie
Czyli w Twoim przypadku coś w stylu:
"Wiesz, siedzimy razem w jednym pomieszczeniu i
#!$%@? zrobisz tylko na wykopie napiszesz. kozak w necie #!$%@? w świecie
Ale tak jak mówię, pracowalem kilka lat w biurze z innymi i jakoś mnie nie wyrzucili, więc to nie 30 osób ma problem, tylko OP.