Aktywne Wpisy
antywojo +32
Wiele razy czytam, że Ukraińcy są z Polakami kompatybilni kulturowo, co nie jest prawdą:
a) Polacy bardziej przypominają Bawarczyków, gdzie silna jest religia, patriotyzm, tradycyjne wartości, piwo, jedzenie mięsa, estetyka, porządek, ale mamy też trochę wschodniej ułańskiej fantazji co powoduje mały chaos w kraju
b) Ukraińcy przypominają Rosjan, to w zasadzie ci sami barbarzyńcy, tylko chcą do Europy. Mentalnościowo to jest wschód, burdel, korupcja, bałagan, mentalność Mongolska
Dogadujemy się, bo mamy wspólne
a) Polacy bardziej przypominają Bawarczyków, gdzie silna jest religia, patriotyzm, tradycyjne wartości, piwo, jedzenie mięsa, estetyka, porządek, ale mamy też trochę wschodniej ułańskiej fantazji co powoduje mały chaos w kraju
b) Ukraińcy przypominają Rosjan, to w zasadzie ci sami barbarzyńcy, tylko chcą do Europy. Mentalnościowo to jest wschód, burdel, korupcja, bałagan, mentalność Mongolska
Dogadujemy się, bo mamy wspólne

DEJW88 +40

Czy jeszcze jestesmy na etapie "Szurze! Beka z twoich teorii szurze!!1" czy juz na "Od poczatku bylo wiadomo..." ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
#klausschwab #wielkireset #nwo #teoriespiskowe #szury #covid19
@revoolution: tak tak, nic z tego wiecej nie bedzie xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Luks_x: oba to problem, nazywa się to normalizacja wśród społeczeństwa rzeczy które aktualnie są nie do pomyślenia, żeby za kilka lat już były do przyjęcia przez większość
Jednakże jakby nie liczyć to coś trzeba zrobić. Tylko co? Jakie rozwiązanie wybrać by było uczciwie?
Nie ma chyba takiego wyjścia. Zawsze część będzie protestować i ktoś będzie poszkodowany.
Nie wiem co daje Ci rozbijanie na sektory itp. Czy to jakoś zmienia rzeczywistość?
Co do wolności. No tak, to prawda odbiera się, ale znów wracamy do meritum. Co zrobić? Jaka jest rozwiązanie. Mogę powiedzieć, że odbiera mi się wolność bo muszę oszczędzać wodę, albo nie mogąc palić śmieciami, ale koniec końców kwestia jest taka, że nie bardzo istnieje alternatywa
@Ama-gi: To tylko produkcja energii, a gdzie przemysł i zwykła konsumpcja?
Widzę jeszcze jeden problem. Postawimy te elektrownie, ale znów będzie kwik, bo prąd zdrożeje, gdyż to kosztuje fortunę. Jak sam widzisz zawsze będzie okazja do narzekania.
@Ama-gi: No tak. Tylko to nie suwak w grze strategicznej. Cholera wie kiedy uda się dokonać takiego postępu, a problem jest już teraz. Zresztą, mówi się, że to i tak wszystko się rozbija o to by spowalniać zmiany, bo cofnąć się ich na dzień dzisiejszy nie da (jeśli w ogóle da się w przewidywalnej przyszłości)
Już w zachodnich mediach otwarcie mówi się o paszportach węglowych na obywatela i wprowadzeniu cyfrowego pieniądza- przekroczysz limit i środki zostaną zablokowane. Niestety progresywna lewica i cała opozycja praktycznie bezmyślnie przyjmuje wszystko z zachodu.
Teraz prowadzana jest taka narracja, że jeżeli ktoś normalny sprzeciwia się to
Ehh, mam nadzieję, że kiedyś dogonimy Indie w ekologii...
@Luks_x:
@Nowystaryziel: Nadal nic nie zaproponowałeś. Weź sobie z szamba rurę wyprowadź za płot i niech tam się ścieki leją, bo Ty płacił nie będziesz.
@rolnik_wykopowy: Tu masz widoczne śmieci, w Polsce masz "powietrze zapachowe". Koniec końców ani
@Luks_x: Bardzo ładny fikołek. W tył też umiesz?
@Nowystaryziel: Swoją alternatywę na rozwiązanie problemu
@Nowystaryziel: Nic nie pisałem o autach. W ogóle nie pisałem o konkretnym czymś, a o całości problemu. Całości na świecie
@Nowystaryziel: Nie. Jestem tylko świadom, że jakieś rozwiązanie trzeba wdrożyć. Każde
@rolnik_wykopowy: Jak masz dużą np rodzinę, to nie możesz wymagać by generowali tyle śmieci co singiel. Dlatego liczy się per capita. Inaczej to zaciemnia obraz i uniemożliwia jakiekolwiek działanie.
I kolejny raz napiszę. Niech
Pisałem, polityka klimatyczna UE jest dostępna otwartym tekstem od lat. Oddolnie powstają diety przyjazne klimatowi w oparciu o (dostępne od lat) dane dot. emisji GHG czy zużycia wody danego produktu spożywczego, a tu przyjdzie taki odklejeniec i majaczy, że odkrył jakiś spisek XD
Zresztą, ch*j z tego zdjęcia wynika.
To rządy- tak jak Chiny powinny być zobowiązane do zmniejszenia zanieczyszczenia przez budowę elektrowni atomowych, pozyskiwanie energii ze źródeł odnawialnych i restrykcje na fabryki, przemysł a nie zwykły obywatel, który tak
@Luks_x: kiedy niby musisz oszczędzać wodę? Jak cię do tego zmuszają?
Kazdy bedzie mial przydzielony slad weglowy do wykorzystania na miesiac a calosc bedzie zaimplementowana w aplikacjach bankowych. Jak to system bedzie kontrolowac? Ano calkiem normalne - bedziemy placic cyfrowo tak jak juz sie do tego przyzwyczailismy, a paragon wraz z cyfrową lista zakupionych produktow bedzie szedl przez system kontroli produktów (SKP) w banku ktory bedzie wylapywal te produkty ktore posiadaja slad