Aktywne Wpisy
Przydupaska +11
Jak opanować nerwy podczas egzaminu na prawo jazdy? Zdaję już chyba setny raz i ciągle się stresuję. Ręce na kierownicy latają, lewa noga też żyje swoim życiem:/ Przez to wszystko nie jestem w stanie zrobić jakiegokolwiek precyzyjnego manewru. Każdy egzamin kończy się porażką i mimowolnymi wymiotami (raz nawet nie zdążyłam dobiec do toalety w Wordzie. Pomocy!
#prawojazdy #pomocy #pytanie #kiciochpyta
#prawojazdy #pomocy #pytanie #kiciochpyta

Tajlosfit +92
Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego w internecie zbiera się na wóz strażacki, który powinien być sfinansowany z podatników? Dlaczego straz pożarna nie ma pieniędzy na wóz strażacki? #zrzutka

Przy okazji zakładam swój autorski tag -> #rzultykurier na którym będę zamieszczał tego typu podobne wpisy, odpowiem również na pytania jeśli ktoś by chciał spróbować swoich sił w Glovo.
A teraz czas do swojego kołchozu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#praca #glovo #kurier
@AquilaTimere: a na zwykłym zbudujesz kondycję, na początku może być ciężko, ale po trzech tygodniach też pewnie przestaniesz dotkliwie czuć zmęczenie.
@MateMizu: Pewnie go tam wtedy rozkuwają z kajdan i biją batem żeby do Ciebie pojechał. ( ͡° ͜
@ryhu: Ten w żółtej kamizelce po prawej. ¯\_(ツ)_/¯
- jak ciężka jest to praca od strony kontaktu z klientem końcowym, drą mordy, trafiasz na jakichś patusów, robi się niebezpiecznie czasem?
- chciałbym jeździć raz rowerem a raz samochodem, da się tak?
- pisałeś, że dla samochodziarzy są większe stawki, o ile? Załóżmy, że zamiast tego 105zł ile byś zarobił na aucie?
- w te 2,5h ile
Dużo czasu spędza się na czekanie? A to na klienta końcowego a to na zamówienie?
Można jeździć ad hoc np. raz w tygodniu?
Porobiłbym sobie takie misje kurierskie, bo rowerek uwielbiam a przy okazji bym ogarnął lepiej miasto (na kasę nie narzekam, ale zawsze rower sam na siebie by zarobił xD).
@JonkeJ: @kejor: To chyba jest dosc dobry zbiorczy film:
https://www.youtube.com/watch?v=B5bAI5UrlC8&ab_channel=Dexterowski
ro rozumiem ważny jest dystans plus stawka podstawowa.
To jakie to są wartości mniej więcej?
np. jak wygląda 1 dostawa na odległość 4 km vs 1 dostawa na odległość 8 km.
no i jeszcze na 1 km by mi wystarczyło ;)
te bonusy
- Miasta, w wiekszych miastach płacą więcej
- Mnożników
- Środki transportu, samochodziarze mają najwyższe stawki
Mogę ci pokazać wynagrodzenie za zamówienie na większe i mniejsze odległości
już wszystko wiem, można by przykombinować