Wpis z mikrobloga

#hydraulika #budownictwo #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #dom

No kibel się zatkał. Robiłem umca umca tym przepychaczem i c---a dało. Dałem kreta 2x tak ze 200ml i niby coś poszło, piana się zroibła, ale jak spuszczam wodę, to dalej się podnosi. Jeszcze próbowałem z butelką, ale chyba też bezskutecznie. Co jeszcze można zrobić?
obuniem - #hydraulika #budownictwo #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #dom

N...

źródło: comment_1673110444QfgOwHGHKw1Qn6JjgS4HqZ.jpg

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obuniem: nie poddawaj sie, g---o już wessało czy pływa na wierzchu?
Przystaw przepychaczke, puść wode ze spluczki tyle, żeby prawie pełno bylo i energicznie rób podciśnienie czyli w góre i w dół
A spiralą jak wjevhałeś to poczułeś opór?
  • Odpowiedz
@Kamokamo: a na noc jak zostawię, to nie wybuchnie kibel?

@grand_khavatari: no czułem opór, ale przecież tą korbką nie mogłem kręcić, no bo jak xD, kręciłem za samą spiralę co wystawała ponad kibel

@justypl: no zlatuje, ale powoli, a weszło tak może 0,5 metra
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@obuniem:
Zaklej muszle szczelnie folią spożywczą/stretchem i naciskaj ją później ręką z góry - może ciśnienie zrobi się na tyle duże że pójdzie. Na YT znajdziesz filmiki.
  • Odpowiedz
to jadę jeszcze przepychaczką, bo jakaś inną znalazłem i wale kreta na noc

@obuniem: weź już odpuść tego kreta. Ja tak umywalkę przepychałam, ostatecznie musiałam rozkręcić i kuć, bo jedyne co zrobił, to kolejne warstwy kamieniały ¯\_(ツ)_/¯
Lej gorącą wodę. Pusta toaleta, nalewaj więcej. Jak w miarę odetkasz, to sprężyna.
A na przyszłość (tylko nie teraz!!!!! bo to się mega pieni i nie mam pojęcia jak z kretem zareaguje) soda,
  • Odpowiedz