Wpis z mikrobloga

Hej, czy jest jakiś sposób żeby nie mieć w ogóle snów?
Od czasu kiedy zaczęłam brać antydepresanty(wrzesień) mam strasznie nasilenie różnorodności snów podczas jednej nocy mogę mieć od 4 do 7 różnorakich scen które są dość realne i bardzo często z osobami które znam.
Największym problemem jest to, że strasznie mnie one wykańczają psychicznie, po wybudzeniu boli mnie głowa i jestem senna. Dochodzi ostatnio nawet do tego że boję się pójść spać...
#psychiatria #psychologia #depresja #sny #sen
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hajden1337: Same sny nie było powodem zmiany leków, bo o tym mówiłem ale to podobno jakiś tam skutek uboczny dostałem jeszcze hydroksyzynę i tyle ekstra, chociaż nie wiem czy to pomogło bo już nie pamiętam, a zmieniłem na bupropion.
  • Odpowiedz
@Hajden1337:
Żeby pozbyć się znów to myślę, że byłaby potrzebna gruntowna zmiana myślenia, ale spróbuj przed snem wymieniać rzeczy, które przydarzyły ci się w ciągu dnia i decyduj czy są ważne uwagi czy nieważne i co z nimi zrobić. Wtedy nie będzie potrzeby o tym myśleć w trakcie snu, bo bierzące sprawy zostaną zakończone.
Więcej info tutaj:
https://www.wykop.pl/link/6800825/comment/109540819/#comment-109540819

Możesz też przed snem medytować tak jak tam na wideo w
  • Odpowiedz
  • 0
@Nemayu Mam wrażenie właśnie że zbyt mocno angażuje się w sen i szokuje mnie to że te sny są aż tak realne. Niektóre rzeczy i sytuację się wydarzyły w niedawnym czasie, ale scenariusz jest inny.
Już miałam 4 wypadki w moim mieście podczas snu będąc kierowca, pomimo tego że nie mam prawa jazdy, a 2 wypadki miałam jako pasażer w życiu realnym...
  • Odpowiedz