Hej, czy jest jakiś sposób żeby nie mieć w ogóle snów? Od czasu kiedy zaczęłam brać antydepresanty(wrzesień) mam strasznie nasilenie różnorodności snów podczas jednej nocy mogę mieć od 4 do 7 różnorakich scen które są dość realne i bardzo często z osobami które znam. Największym problemem jest to, że strasznie mnie one wykańczają psychicznie, po wybudzeniu boli mnie głowa i jestem senna. Dochodzi ostatnio nawet do tego że boję się pójść spać... #psychiatria #psychologia #depresja #sny #sen
@Hajden1337: Sny mają związek z tym o czym myślimy na jawie i tę myśl kontynuujemy we śnie lub mają związek z tym o czym staramy się nie myśleć, unikamy myślenia, więc myślimy o tym przez sen, bo na jawie sobie zabraniamy.
@Hajden1337: tak jak wyżej wspomniane, polecam spróbować świadomie śnić. Raczej wystarczy, że będziesz kilka razy dziennie (+koniecznie przed snem) skupiać swoją uwagę na palcach przez 5-30 sekund. tzw. reality check
Od czasu kiedy zaczęłam brać antydepresanty(wrzesień) mam strasznie nasilenie różnorodności snów podczas jednej nocy mogę mieć od 4 do 7 różnorakich scen które są dość realne i bardzo często z osobami które znam.
Największym problemem jest to, że strasznie mnie one wykańczają psychicznie, po wybudzeniu boli mnie głowa i jestem senna. Dochodzi ostatnio nawet do tego że boję się pójść spać...
#psychiatria #psychologia #depresja #sny #sen
@Hajden1337: Możesz się ze mną wymienić. Ja nigdy nie śnię a chciałbym.
Raczej wystarczy, że będziesz kilka razy dziennie (+koniecznie przed snem) skupiać swoją uwagę na palcach przez 5-30 sekund.
tzw. reality check