Aktywne Wpisy

Zimny-jak-lod +19
Ludzi w galeriach handlowych pełno, ubrania kupują na potęgę, w restauracjach gdzie piwko za 20 zł pełno ludzi, zakorkowane ulice nowymi samochodami, małolaty z iphone i kurtkami po 2000 zł. Gdzie ten kryzys? Rośnie bezrobocie, młodzi bez pracy, firmy się zamykają itp, ale tego nie widać na ulicach, dużych miast? Owszem jakieś mini sklepy widzę, że "do wynajmu" lokal, ale tak to gdzie ten kryzys? Może jednak to wszystko nie piehdolnie? (
źródło: 362ac144-1cf6-40b5-80a4-cb5d828e48e8-eivg-3uwsaacshb
Pobierz
uranium14 +52

Godzinne taski przeciągane na dwa tygodnie, nieprzychodzenie na spotkania - nigdy nie miałem z takich powodów nieprzyjemności.
Paradoksalnie to prowadzi mnie z roku na rok do coraz głębszego wypalenia zawodowego. Nie czuję sensu tego co robię, nie mam satysfakcji, że zrobiłem coś super, a jednocześnie mam z tyłu głowy ten stres, że ktoś mnie "złapie" co uniemożliwia mi odpuszczenie totalnie sprawy i skupienie się na swoich rzeczach w godzinach pracy.
Każdy uważa, że kasa za łatwą pracę to raj. Dla mnie to piekło, z którego nie mogę się wyrwać mimo kilkukrotnej zmiany pracy - wszędzie to samo.
P--------e ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#zalesie #programista15k #truestory #depresja
też tak słyszałem, jeśli w jednej firmie robisz 4h i masz wyrzuty sumienia to w 2 będziesz robiło po 2h a w 4 po 1h
@powaznyczlowiek: bo nie robisz przecież xD
Spróbuj założyć związki zawodowe w firmie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Zmienić pracę na taką z lepszymi projektami
- Spróbuj samemu ogarnąc jakiś projekt który może wypali i da satysfakcję i hajs
- Jeśli masz dużo wolnego czasu to może ogarnij jakieś hobby
- Zrób coś opensource albo pro bono dla jakiś dzieciaków albo innych hospicjów
- Prowadź szkolenia dla innych za darmo