Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta
#prawo
#allegro

Wystawiłem na allegro z pół roku temu nieużywaną deskę snowboard, no i jakiś typek ją ostatnio kupił.
Deska przyszła do typa w poniedziałek a typ do mnie pisze, że chciałby ją zwrócić bo jednak jest na niego za mała.

Ja mu piszę, że wszystkie wymiary i model deski miał pan podanę i zwrotów nie przyjmuję.

A ten mnie straszy policją i mówi mi, że ma 14 dni prawo na zwrot.

Ja mówię, że to występuje tylko jakbym był firmą a ja to sprzedaje jako osoba prywatna.

A on dalej, że w takim razie on wysyła do mnie deskę z powrotem, jak mu nie oddam do 15 grudnia pieniędzy to on idzie na policję.

I faktycznie dostałem sms że została do mnie nadana paczka.

Mam mu oddać hajs, odbierać te paczkę?
Bo szczerze mówiąc ucieszyłem się że grat mi przestał zawalać mieszkanie i że wpadło 1500 zł do budżetu.
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodecss: sprawdz jeszcze regulamin allegro. kumpel na ebay wystawił hulajnogę. kupił jakiś dzieciak chyba, napisał że za mała na niego (w aukcji były zdjęcia, nie było żadnych wymiarów), wystąpił o zwrot, ebay mu nadal normalnie wydruk do wysyłki, oczywiście obciążając mojego znajomego xD nie dość że p---------a się na darmo to jeszcze był do tyłu o koszt wysyłki (°°
  • Odpowiedz
@kodecss: Miałem podobną akcję na allegro z kaskiem, gość stwierdził, że nie pasuje mu rozmiar, a później uruchomił dyskusję i wpisał że kask jest nie oryginalny. Trochę się pokopaliśmy wiadomościami iii
Allegro oddało mu hajs, więc gość dostał zwrot kasy i kask za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mnik1:
  • Odpowiedz
@kodecss: też miałem takiego ananasa co kupił ode mnie produkt, napisał że chce zwrot, ja mówię że od osoby fizycznej to może sobie chcieć a on myśli, że jest cwany i mówi że coś nie działa i reklamuje, ja wcześniej miałem nagrany film jak wszystko działa. Przyjeżdża paczka, sprawdzam, działa. Mówię mu że ma dać hajs na odesłanie paczki albo zostaje u mnie i mam go w dupie. Finalnie zapłacił
  • Odpowiedz