Wpis z mikrobloga

@MallaCzarna: Podobno książka "Potęga podświadomości" jest źródłem fajnej wiedzy nawiązującej do zmian. Za parę dni biorę się za jej czytanie. Ogólnie warto znac przyczynę tego skąd się bierze stres nadmierne myślenie. Czasem to kwestia jakiejś traumy z dzieciństwa, która w dorosłym życiu się uaktywnia (o czym sama się ostatnio przekonałam) i nie za bardzo da się to "wyleczyć" takimi typowymi sposobami na zmniejszenie stresu.
A z takich ogólnych rzeczy na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@MallaCzarna: Wędrowanie po górach, ogólnie jak są ładne widoczki + widać przestrzen to mnie to uspokaja, to samo np. nad morzem, spacer po lesie (liściasty>mieszany/iglasty>gunwo>monokultura sosnowa), intensywny wysiłek fizyczny - jakieś mocne zajęcia fitnes
Książka, serial, czasem pieczenie ciasta xD
  • Odpowiedz
@MallaCzarna: Pewno można by zmasterować tą technikę i wciągać nosem a wypuszczać ustami. Ma to też w sumie sens, bo oddychanie nosem pełni funkcję oczyszczania i ogrzewania powietrza, które się wpuszcza do płuc.

Głównie chodzi o to, żeby było te podwójne zaczerpnięcie powietrza i wydłużony moment wydechu. To powoduje, że organizm robi swoje naturalne fiku miku i uspokaja organizm.

Ta technika najlepiej się sprawdza w momencie, kiedy występuje jakiś trigger,
  • Odpowiedz