Wpis z mikrobloga

Mirki, robię mały research. Mam pytanie do osób, które kupują ubezpieczenia OC przez porównywarki jak #rankomat czy #mubi.

1. Czy korzystacie z innych porównywark poza #rankomat i #mubi ? Jeśli tak to jakich
2. Czy korzystacie z kalkulatorów bezpośrednio na stronach firm ubezpieczeniowych?
3. Czy zanim pierwszy raz skorzystaliście z porównywark, ubezpieczaliście u agenta, czy pierwsza polisa od razu była przez porównywarkę?

Będę wdzięczny za poświęcenie chwili na napisanie odpowiedzi.
#ubezpieczenia #ubezpieczenieoc #samochody #motoryzacja

pozdrawiam
mój kanał na YT: ubezpieczenia to nudy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darek_fraczek: w moim przypadku te porównywarki się nie sprawdziły. Te super ceny są super, dopóki nie zobaczy się warunków, zakresu, kwot ewentualnego odszkodowania itd. (Chyba że bierze się samo oc, to nie wiem).
  • Odpowiedz
@darek_fraczek: robiłem przez różne porównywarki i nawet z tymi bonami (chyba 100zł) wychodziło drożej niż u agenta. Tak samo miało kilku znajomych, więc szkoda marnować czas. Mówię o samym OC, jak jest w przypadku AC to nie wiem, może wtedy się to sprawdza.
  • Odpowiedz
@darek_fraczek: 1. korzystałem z punkta i mubi. o rankomacie nawet nie słyszałem. punkta chyba tez kiedyś jakiś mirek reklamował że wystarczy kod qr zeskanować z dowodu i nie trzeba bawić się w pisanie, więc ta wygoda mi się spodobała. Co do cen to różnie raz najtańsze oferty były na punkta raz na mubi.

2. korzystałem, zanim istniały te porównywaki.
3. raz przez agenta w 2008r na pierwsze auto, potem już
  • Odpowiedz