Aktywne Wpisy

lord-nihilus +257
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +47
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

Do wczorajszej dyskusji pod postem anonimowego Opa myślałem że określenie NPC jest luźno powiązane i to pewna formą metafory.
Ale od wczoraj uważam zupełnie inaczej i widzę że rzeczywiście niektórzy ludzie działają jakby mieli wpisane gotowe formułki którymi odpowiadają na postawione przez bohatera problemy
NPC 1 w pierwszym komentarzu pod postem Opa który stwierdził że nie może odszukać w życiu sensu stwierdził że trzeba mu go nadać. Poza absurdalnością tego stwierdzenia w oczy biję jego sprzeczność
To tak jakby na problem polegający na tym że jesteś chory odpowiedzią mogło być to że trzeba postarać się przestać być chory
NPC nr 2 natomiast stwierdził że żałuję OPA że nie podobało mu się w szkole bo według niego szkoła jest bardzo ciekawa. Na moje pytanie co dokładnie było ciekawe obraził się i dał mnie na czarnolisto...
Ludzie serio mają w głowach jakieś gotowe klisze którymi barwią świat na różowo. Potem bardzo prosto powołać na świat nowa istotę No bo:
Można nadać sens życiu
Szkoła fajna
Praca fajna
Życie super
Huuuraaaaa
To chyba można nazwać mianem toksycznego pozytywnego myślenia gdzie przez celowe przekłamanie rzeczywistości I malowanie trawy na zielono wpychamy następne pokolenia w to gu^@*o
#antynatalizm
źródło: comment_1668167187cpm9I0sI9OKtBqpxZ6yjhu.jpg
PobierzPs. Nie jestem lewakiem
Znowu wracają do mnie słowa poety: "kto nie rozumie, musi myśleć. Jest katorżnikiem myślenia." ( ͡° ʖ
Co do sensu życia natomiast, to nie wiem jaka odpowiedź twoim zdaniem jest dobra. Że ma się poddać i popełnić magika bo obiektywnie sens życia nie istnieje? To że nie istnieje nie
Mozą o negacji faktów
Pisałeś w tamtym wątku, że dla Ciebie odpowiedzią jest
@Bardzo_Wsciekla_Mebloscianka: dlaczego tak uważasz?
Odpowiedzią na co dokładnie? Bo chyba sam sobie zaprzeczyłeś.
Tyle dodam, nic nie wznoszący komentarz :P
Życie czysto teoretycznie ma cel biologiczny by przetrwał gatunek, Twoje życie nie ma sensu dla np. osoby, która Cię mija na chodniku, ale ważne jest byś Ty sam nadał sens swojemu istnieniu, by przeć do przodu, by to czuć. Może jak będziesz starszy to zrozumiesz, bo też miałam taką postawę jak Ty, że to bzdura... Ale z wiekiem człowiek nabiera doświadczenia
Możesz nadać życiu cel ale nie sens - myślisz pojęcia.