Wpis z mikrobloga

• 16
Kocham jak NPC przyjeżdżają.

Do wczorajszej dyskusji pod postem anonimowego Opa myślałem że określenie NPC jest luźno powiązane i to pewna formą metafory.

Ale od wczoraj uważam zupełnie inaczej i widzę że rzeczywiście niektórzy ludzie działają jakby mieli wpisane gotowe formułki którymi odpowiadają na postawione przez bohatera problemy

NPC 1 w pierwszym komentarzu pod postem Opa który stwierdził że nie może odszukać w życiu sensu stwierdził że trzeba mu go nadać. Poza absurdalnością tego stwierdzenia w oczy biję jego sprzeczność

To tak jakby na problem polegający na tym że jesteś chory odpowiedzią mogło być to że trzeba postarać się przestać być chory

NPC nr 2 natomiast stwierdził że żałuję OPA że nie podobało mu się w szkole bo według niego szkoła jest bardzo ciekawa. Na moje pytanie co dokładnie było ciekawe obraził się i dał mnie na czarnolisto...

Ludzie serio mają w głowach jakieś gotowe klisze którymi barwią świat na różowo. Potem bardzo prosto powołać na świat nowa istotę No bo:

Można nadać sens życiu
Szkoła fajna
Praca fajna
Życie super
Huuuraaaaa

To chyba można nazwać mianem toksycznego pozytywnego myślenia gdzie przez celowe przekłamanie rzeczywistości I malowanie trawy na zielono wpychamy następne pokolenia w to gu^@*o

#antynatalizm
galek - Kocham jak NPC przyjeżdżają.

Do wczorajszej dyskusji pod postem anonimowego ...

źródło: comment_1668167187cpm9I0sI9OKtBqpxZ6yjhu.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Neko-chan51 sens zycia jest pojęciem obiektywnym nie można sobie go nadać.

Tak jak samodzielnie nie można ustalić sobie sensu rozgrywania meczu piłkarskiego bo zasady są okreslone
  • Odpowiedz
@galek: also dodam, to co jest zabawne - większość ludzi, którsy używa tego npc mema nieironicznie właśnie wytylają innym, że antynatalizm to myślenie npc, także xddd szanuję za odwrócenie roli
  • Odpowiedz