Pożyczylibyście lasce (a właściwie osobie z jej rodziny) z którą się spotykacie pół roku i nadal nie wiecie czy coś z tego będzie kasę na kwotę powiedzmy 2 miesięcznych zarobków?
Jeśli tak, to jak się zabezpieczyć? O co pytać, co wiedzieć? Notariusz wiadomo.
Na razie wiem tylko na słowo, że będzie spłacać regularnie przez 1,5 roku. :)))))))
Inflacja tu jest koszmarkiem. Niepewny bik. Jednym słowem - kto wie co przyniesie jutro.
@zogard: Jeśli nie jesteś przygotowany na to, że możesz te pieniądze po prostu stracić, to kwota jest za duża. Możesz zaproponować kwotę z którą czujesz się komfortowo, stać Cię na tyle i nic im do tego.
@zogard: XD chłopie nie pożyczaj nikomu pieniędzy, nawet rodzinie, później musisz się upokarzać prosząc o własne pieniądze, niczego tak nie żałuję, jak tego, że kiedykolwiek komukolwiek pożyczyłem cokolwiek, nigdy więcej ani grosza
@zogard: kiedyś pamiętam że był wpis na wykopie z podobną sytuacją że gościu pożyczał hajs swojej dziewczynie a po czasie go jebla po rogach i kasy nie zobaczył xd
Jeśli tak, to jak się zabezpieczyć? O co pytać, co wiedzieć?
Notariusz wiadomo.
Na razie wiem tylko na słowo, że będzie spłacać regularnie przez 1,5 roku. :)))))))
Inflacja tu jest koszmarkiem. Niepewny bik. Jednym słowem - kto wie co przyniesie jutro.
#pytanie #bik #pozyczki #kredyty #polska #finanse #inflacja #ekonomia #zwiazki
Pakować się w to?
Komentarz usunięty przez moderatora
ale jak już musisz to zabezpiecz się wekslami in blanco
źródło: comment_16679402466Go8MCvT1FnyovZkWoE8ik.jpg
Pobierzźródło: comment_16679797665FMPMzEj9fyQ1ISzgnFLjS.jpg
Pobierz