Wpis z mikrobloga

ale serio wolę na każdym rogu żabkę ze standardem niż to jak wygląda rynek takich sklepów w UK czy Włoszech.

@JanuszBarbarzynca: zdecydowanie, Polska to raj pod tym wzgledem, a nie przez godzine szukasz sklepu zeby kupic wode u hindusa w skitranym sklepie o ktorym google maps nigdy nie slyszalo
  • Odpowiedz
U mnie do zabki jest dobrw z 4km wiec lata mi kolo ch jej istnienie. Za ro pod nosem mam lokalsa dzieki któremu w niedziele moge zegarwk nastawiac jak sie otwiera, bo z kazdej strony ciągną kacersi.
  • Odpowiedz
@przeczki Ludzie tak srają na prywaciarzy, że mają sklepiki dalej rodem z PRLu/lat 90., jakby oczekiwali jeszcze co najmniej foteli z masażem w środku. Żabka wypleniła masę małych sklepików, gdzie można było nie tylko kupić typową spożywkę, ale przede wszystkim po ludzku warzywa, mięso. Mieszkam w Krakowie, żabek dookoła od c---a, ale żeby kupić rzeczy np. na zupę, to już trzeba zrobić spacer 15-20 minut w jedną stronę do mięsnego/warzywniaka, które
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pieczarrra: załóż taki sklep i zobacz jaka to praca, ile zmartwień. Mięso o którym piszesz traci szybko ważność a ludzie wolą i tak iść do biedry czy do lidla, bo jest po prostu taniej. Cena jest czynnikiem wiodącym, stąd te sklepy nie mają już racji bytu i nie Żabki je wyparły, tylko duze sklepy i dyskonty.

Żabka oferuje całkiem inny asortyment, głównie "junk food" i a-----l, dla niepoznaki ma lodówkę
  • Odpowiedz
@let_it_be Zdaję sobie z tego sprawę, to niełatwy biznes, dlatego niestety takie sklepiki już od lat znikają. Odniosłam się do frogszopa, ale fakt, że większe markety też w dużej mierze się do tego przyczyniły.
  • Odpowiedz
@przeczki: oczywiście, że drogo w c--j, kto tam zakupy robi w tym januszeksie, ile razy o tym mówię już, jak PiS to przejmie to porządek z tym zrobią i będą normalne sklepy dla ludzi, kto to widział takie ceny(_ )
  • Odpowiedz
@przeczki: wygląda na czysty porządny sklep, są samoobsługowe kasy, czynne w niedziele, wiadomo co się za towary znajdzie w środku. Jak wchodzi się do takiego normalnego małego sklepu to zwykle nie ma niczego, a to co jest nie sprawia wrażenia godnego zaufania jak idzie o świeżość. Frogszop aj love ju.
  • Odpowiedz