Aktywne Wpisy

now_ +1387
Dzisiaj zaczynam chemioterapię przed przeszczepem szpiku. Jest stres. Trzymajcie kciuki mireczki i kto może niech wspomoże modlitwą (⇀‸↼‶)
#mirkomodlitwa #nowotwory
#mirkomodlitwa #nowotwory
źródło: 1000019515
Pobierz
klefonafide +116

źródło: comment_1667022146i1RBdCeZasHr18Ef7Q99Z7.jpg
Pobierz@some_ONE: Po prostu mamy w------e, że jakieś robactwo się pluje
No dokładnie tak samo jak linuksiarzy nie obchodzi, że tobie coś nie działa i po prostu używają sobie systemu w którym wszystko działa. ¯\_(ツ)_/¯
2/10
Gadasz jak Grażyna w urzędzie na szkoleniu z obsługi nowego programu. Może nie zainstalowałeś środowiska graficznego?
Ciekaw jestem tej niestabilności o której piszesz, raczej nie jest to częsty zarzut wśród laików. No chyba, że zaczyna wklejać przypadkowe komendy do terminala :>
@wsciekly_pstrong: nie mądralo. Masz jeden wspólny profil kolorów dla całego systemu, niezależnie od aplikacji, masz klawiaturę lepiej dostosowaną do języka polskiego, masz odpowiednie oprogramowanie jak pakiet Adobe, czy darmowy i bardzo dobry GarageBand do muzyki, albo jego rozbudowana wersja Logic Pro X. Albo pakiet Affinity. MS Office, albo iWork – na linuksie masz jakiś żałosny LibreOffice z chyba najmniej czytelnym zlewającym się interfejsem (szczególnie ciemnym), który może
@Korda: eee, no nie mów, że przyciskasz klawisz i czekasz na popupa z akcentami i innymi znakami diakrytycznymi. Czy co masz na myśli?
Krótko mówiąc nie potrafiłeś pracować na systemie a winę widzisz tylko po stronie systemu. Ok, ale trochę
@wsciekly_pstrong: Nie. Po kliknięciu
⌥ + { / }mamy polski cudzysłów („”). Zamiast minusa (-), po kliknięciu⌥ + -mamy dywiz, lub półpauzę (jeśli dodatkowo naciśnie się ⇧), po przytrzymaniu⌥ + .uzyskujemy wielokropek (…). Jest nawet symbol © (⌥ + G), czy nawet √ (⌥ + V), czy wbudowane@Korda: No jak widać to nie prawda, skoro mi jest w stanie działać bez problemu. ¯\_(ツ)_/¯
@nostalgiwolf: I używam. Głównie programy graficzne, obróbka RAWów i czasem tworzenie muzyki, a czasem zmontuje wideo. I jakoś Linux mnie w tym kompletnie nie przekonuje. Szkoda, że nie pokusiłeś się o wymienienie jakie to programy. W