Wpis z mikrobloga

PS: Jeszcze niech ktoś wrzuci coś o roku linuksa oraz cytat Jamie Zawisnkiego i będziemy mieli całą świętą trójcę antylinuksowych memów powszechnie używanych przez windowsiarzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nigdy mi się sama aktualizacja nie włączyła

@JoeGlodomor: bo się włącza komputer sam po nocach i aktualizuje i windows od długich lat jest już dość dobry w przywracaniu potem tego co miałeś, więc dopóki nie jesteś haxiorem power userem to nawet nie zauważysz, że się coś stało

Ale kiedyś aktualizacje były bardziej upierdliwe
  • Odpowiedz
@Sibu: najbardziej zabawne jest że ludzi wrzucają tego mema, a nie znają fabuły odcinka Mad Mena i kontekstu. Akurta w tym odcinku Don Draper (ten z dołu) by bardzo zaangażowany i obsecyjnie dużo myślał o Ginsbergu (ten z góry) i jego pracy. Ta rozmowa z windy to tylko poza. (zresztą jak całe życie Dona)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@MyszkaZbyszka: tylko mac działa dobrze od razu po wyjęciu z pudełka.

Na windowsie trzeba marnować czas na wyłączanie aktualizacji i innych onedrivów.

Linux nie działa w ogóle bo przeglądarki nie wspierają akcerelacji GPU. A o tak podstawowych rzeczach jak przesuwanie okien w 120fps, na 120hz monitorze to można sobie tylko pomarzyć.
  • Odpowiedz
Linux nie działa w ogóle bo przeglądarki nie wspierają akcerelacji GPU

@a_jozewic: Przecież to bzdura XD

Zarówno Firefox, jak i Chrome (i na nim bazujące) mają wsparcie dla akceleracji GPU na Linuksie. Zarówno dla interfejsu jak i dla wideo. Przesuwanie w 120 Hz też działa pod Waylandem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@nostalgiwolf: mają takie wsparcie że zmarnowałem cały dzień na instalację kodeków, sterowników, kombinowanie z optimusem i ledwo się udało. Po miesiącu wyszedł update i wszystko znowu przestało działać. I nie nazywaj tego wsparciem kiedy w chrome włacza się to wchodząc w jakieś eksperymentalne opcje.

I nie mów mi nic o waylandzie dopóki nie będzie działał na większości sprzętów.
  • Odpowiedz