Wpis z mikrobloga

Doczekamy się wkońcu podniesienia stóp procentowych do wartości dwucyfrowej, gdzie 10% procent to powinno być minimum ?
Dlaczego mam tracić przez głupotę osób które uwierzyły, że stać ich na mieszkanie w centrum, a łączny dochód pary często nie przekraczał 6k netto. Brali kredyty na które ich nie stać, na mieszkania na które też ich nie stać, a znają państwo Wibor?
- No zapoznaliśmy się z Wiborem ofert na rynku nieruchomości.
Jednocześnie trzeba było pocisnąć najmującym, że hehe my spłacamy po 1200 zł i za 30 lat będziemy na swoim, a ty oddajesz tyle Januszowi.
To chyba normalne, że trzeba ponieść konsekwencje swoich wyborów, zamarzyło się każdemu zamieszkać na Prestige Estates Green Mointain Plaza to teraz za to zapłaćcie.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkaniedeweloperskie #finanse
  • 108
@Aciapek: > "Wiesz że 100% firm leci na kredytach czy Twoja wiedza ekonomiczna kończy się..."

instytut danych z dupy.

Akurat firma gdzie pracuje ma ponad 1mld USD w cashu, nie mają praktycznie nic na kredyt, tylko leasingi. W gorszej sytuacji jest firma, z której odszedłem tamci zakredytowani są pod korek, ale i to dlatego, że to fundusz, który wykupił udziały poprzednich właścicieli na kredyt.

Więc tak chcę IR ponad inflację, a
@voov100: @Toniejawtedy: Zapominacie że RPP i NBP mają jeden cel: stabilność waluty, niska inflacja. Recesja jest najszybszym sposobem na sprowadzenie inflacji bliżej celu a jej widmo nie powinno być kontrargumentem przeciw zacieśnianiu polityki monetarnej. RPP jest na smyczy partii rządzącej a powinni realizować swój konstytucyjny cel bez patrzenia kto jest u władzy i jak bardzo spada im poparcie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Emnesti: dlaczego masz tracić? Bo żyjemy w BOLZDZE i tutaj działania zgodne z logiką nie mają racji bytu, bo są ważniejsze racje, szczególnie tych, co nami rządzą. Pozatym, mnóstwo firm w Polsce po prostu się kredytuje mocno, albo IPO same jajca, bo #!$%@? musi być tu juz #!$%@? #!$%@? teraz natychmiast pinionc i 8 rzeczy robionych na raz, bo inaczej to nie jest firma. A żeby było weselej, to obecna gówno
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@voov100: Większe bezrobocie to wzrost cen? xDD No nie mogę z analfabetyzmu ekonomicznego zwolenników niskich stóp procentowych.
@thestructor: musi kolorowy, mikroprzedsiębiorstwa i małe firmy w 100% tez nie siedzą w kredytach.

Jeszcze nigdy tyłu Polaków nie martwiło się o losy polskich januszexow tj przedsiębiorstw.

Cenę za prowadzenie takiej polityki monetarnej poniesiemy wszyscy i tak : /