Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +76
Napisałem sobie posta że zarabiam 13 500 netto, czyli 22 000 brutto a pracodawca daje 26 500 + benefity pozapłacowe powiedzmy łącznie 27 000 i ciężko z zakupem mieszkania w Warszawie (w której pomimo mojej niechęci do tego miasta dla bezpieczeństwa zostać muszę, bo zdalna to 5% obecnego rynku). Ile się wylało boomerstwa że wcale nie jestem w top 10% zarobków, że co ze mnie za IT skoro dostaje takie grosze, że

lubie-sernik +57
Minęły kolejne dni mojego pobytu w Azji, więc pora na kolejny wpis (ʘ‿ʘ)
W czwartek umówiłem się z @Arcane89 i jego byłą dziewczyną Jaruwan na p--o przy Khao San Road. To miejsce pełne knajp, dyskotek i wszelkiego rodzaju lokali. W jednej z knajp wypiliśmy po kilka piw, a przy okazji zamówili mi Pad Thaia (zdjęcie w komentarzu), który okazał się najlepszym posiłkiem, jaki do tej pory jadłem w Tajlandii.
W czwartek umówiłem się z @Arcane89 i jego byłą dziewczyną Jaruwan na p--o przy Khao San Road. To miejsce pełne knajp, dyskotek i wszelkiego rodzaju lokali. W jednej z knajp wypiliśmy po kilka piw, a przy okazji zamówili mi Pad Thaia (zdjęcie w komentarzu), który okazał się najlepszym posiłkiem, jaki do tej pory jadłem w Tajlandii.
źródło: 1
Pobierz

#amazon #pracbaza
źródło: comment_1666009695P8MuUwaIqb4eUqlFzVcYNH.jpg
Pobierz@swiniakstatysta: Brak kontekstu z tej wiadomosci, moze zostala wyslana 9-10.10.22 bo 9.10 np 5-6 pracownikow zglosilo chorobowe co powoduje te nadzywaczajne okolicznosci i tak nadgodziny moga byc obowiazkowe wedlug naszego prawa i tak taka korpo gadka i nazywanie kogos amazonczykem to jedno wielkie iksde
źródło: comment_1666016642JxnAUAO9jcuX7tARkdmArE.jpg
Pobierz@swiniakstatysta: a co powiesz o dających się przewidzieć "nadzwyczajnych okolicznościach"? W takim Amazonie okres Black Friday (w Polsce mniej), albo Bożegonarodzenia to są często tygodnie wzmożonego z--------u, bo paczek jest więcej. Wtedy w firmach wchodzą do akcji agencje pracy tymczasowej, które wzmaniają zdolności przerobowe praconikami tymczasowymi, no ale nie zawsze się
Komentarz usunięty przez autora