Wpis z mikrobloga

Minęły kolejne dni mojego pobytu w Azji, więc pora na kolejny wpis (ʘʘ)

W czwartek umówiłem się z @Arcane89 i jego byłą dziewczyną Jaruwan na p--o przy Khao San Road. To miejsce pełne knajp, dyskotek i wszelkiego rodzaju lokali. W jednej z knajp wypiliśmy po kilka piw, a przy okazji zamówili mi Pad Thaia (zdjęcie w komentarzu), który okazał się najlepszym posiłkiem, jaki do tej pory jadłem w Tajlandii.

Po kilku piwach Mirek stwierdził, że zmieniamy miejscówkę i trzeba będzie podjechać taksówką. Po drodze zjedliśmy jeszcze jakieś robaki ze straganu (zdjęcie w komentarzu). Były nawet dobre, ale strasznie suche.

Pojechaliśmy więc do Nana. Ja oczywiście byłem przekonany, że to kolejna knajpa. Po wejściu do lokalu trochę się zdziwiłem — była tam ogromna scena, a na niej stało około 30 dziewczyn w samej bieliźnie xD

Mirek powiedział, żebym wybrał sobie dziewczynę. Chyba nadal byłem w szoku, bo odpowiedziałem tylko: „zaraz” xD Nie mogłem się długo zdecydować, więc @Arcane89 wybrał za mnie haha xD W sumie całkiem nieźle trafił. Dziewczyna przyszła i usiadła obok mnie. Ostatecznie Mirek wybrał mi jeszcze jedną, więc siedziałem z dwiema dziewczynami. Jaruwan zresztą też wybrała sobie dwie dziewczyny, z którymi świetnie się bawiła.

Posiedzieliśmy tam może 2–3 godziny, a potem wróciłem do mieszkania.

W piątek miałem potężnego kaca, bo pomieszałem kolorowe wódki, więc praktycznie cały dzień siedziałem w mieszkaniu i pracowałem. W sobotę zresztą też nie robiłem nic szczególnie ciekawego.

Natomiast wczoraj wybrałem się na pierwsze zwiedzanie w Azji — dopiero po 8 dniach pobytu tutaj xD Pojechałem do Wat Pho (Świątyni Odpoczywającego Buddy). Oczywiście byłem w krótkich spodenkach, a przed wejściem wisiał ogromny baner informujący, że nogi muszą być zakryte xD Mimo to mnie wpuścili. Zobaczyłem jednego z największych posągów Buddy w Tajlandii. Później byłem w China Town gdzie się wywaliłem i rozwaliłem sobie kolano xD

Dzisiaj jestem umówiony z Mirkiem na 18:00, więc pewnie znowu trochę pochodzimy po mieście.

Nagrywam też vloga, ale jeszcze nic nie wrzucam, bo trochę się wstydzę — mimo że nagrywam bez pokazywania twarzy. Nadal nie umiem dobrze obsługiwać swojej kamery (DJI Osmo Pocket 4), więc te vlogi wychodzą na razie średnio.

Dzisiaj Mirek zamówił mi przez internet maszynkę do golenia Xiaomi. Kurier dostarczył ją po około dwóch godzinach od złożenia zamówienia, więc logistyka tutaj naprawdę robi wrażenie.

Mój instagram - więcej zdjęć i wrzucam tam raczej na bieżąco

#sernikpodrozuje - obserwuj żeby być na bieżąco
lubie-sernik - Minęły kolejne dni mojego pobytu w Azji, więc pora na kolejny wpis (ʘ‿...

źródło: 1

Pobierz
lubie-sernik - Minęły kolejne dni mojego pobytu w Azji, więc pora na kolejny wpis (ʘ‿...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hitxol: prawdopodobnie do pogadania a ten teges zależy od portfela. Z tego co kiedyś czytałem takie kluby nie mogą mieć dziwek w ofercie więc oficjalnie taka dziewczyna jest usprawiedliwiana na nieobecność w pracy na godzinę czy coś w tym stylu.
  • Odpowiedz
Mój instagram - więcej zdjęć i wrzucam tam raczej na bieżąco

@lubie-sernik: kurna, kolejny oskarek foty na instagrama wrzuca, fame uderzyl do glowy (prawie jak panu zlomkowi #pdk ) ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@hitxol: głównie po to żebyś się dobrze bawił i siedział jak najdłużej. Ten teges tylko jeżeli się z nią dogadasz (wbrew powszechnym opiniom nie każda wychodzi), oraz są ok 3x droższe niż normalne stawki
  • Odpowiedz
Po wejściu do lokalu trochę się zdziwiłem — była tam ogromna scena, a na niej stało około 30 dziewczyn w samej bieliźnie xD

@lubie-sernik: typowy polak na wakacjach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Byłem dwa razy w Bangkoku i polecam odwiedzić:
-Galerie handlowe, to inny kaliber niż w Europie. Szczególnie Icon Siam oraz okolice Siam gdzie jest chyba największe zagęszczenie galerii handlowych na świecie. Jak lubisz tanie jedzenie to masz np. Terminal 21 i food court za groszę, Terminal 21 o którym mowie znajduje się obok stacji BTS Asok.
-Świątynie to wiadomo jest ich mnóstwo i są bardzo ciekawe, ale jeszcze polecam np.
  • Odpowiedz