Aktywne Wpisy

WolnyBLN +74
Idziesz sobie do restauracji a tam pies Cie u-------a w nogę. #psiarze
źródło: 1000010923
Pobierz
Notakaprawda +47
#chwalesie #alkoholizm
Dzisiaj mija dokładnie rok jak przestałem pić. Rok temu o tej godzinie myślałem że umieram, miałem zimne poty, nic nie mogłem zjeść, waliłem 10 dzień z rzędu. Aż wylądowałem w cudownym ośrodku. 6 lat wszywek nie pomogło, 5 tygodni terapii - owszem.
Gdyby ktoś szukał pomocy dla siebie - napiszcie priv, dam namiar.
Dzisiaj mija dokładnie rok jak przestałem pić. Rok temu o tej godzinie myślałem że umieram, miałem zimne poty, nic nie mogłem zjeść, waliłem 10 dzień z rzędu. Aż wylądowałem w cudownym ośrodku. 6 lat wszywek nie pomogło, 5 tygodni terapii - owszem.
Gdyby ktoś szukał pomocy dla siebie - napiszcie priv, dam namiar.
źródło: 1000034096
Pobierz

To ile w takim razie powinniście mieć w it
Średnia pensja netto w stolicy (po odliczeniu składek ZUS i podatku) to około:
6 800 – 7 300 zł na umowie o pracę (przy standardowych odliczeniach)
7 500 – 8 200 zł na umowie B2B (przy
Średnia i mediana jakoś tak
@Whiskeyjack29: Czy ja wiem, czy takie "marzenia"? Skoro ich oficjalne stawki to 6750 zł.
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-8 o 11.27.26
Pobierz@koszyk2:
Popełniasz błąd metodologiczny. Twoje dane mają sens dla UoP, bo dla UoP są robione
Ty nawet jak będziesz zarabiał 30 tys zł to c.uja z tego będziesz miał i jak widać prawidłowo.
https://nofluffjobs.com/pl/log/praca-w-it/ile-mozna-zarobic-w-warszawie-w-2026-r-analiza-wynagrodzen/
Ostatnia aktualizacja: Luty 2026. Źródła: Dane z warszawskich firm rekrutacyjnych, raportów płacowych Hays, Randstad, Pracuj.pl oraz liczne badania rynku.
Wychodzi te 16-17k na rękę jak się odliczy mały urlop 5-10 dni w roku, 10 dni L4 (no każdy tyle choruje w roku), odpuszczenie pracy w kilka świątecznych dni
Zakładając że te 3k musze inwestowac na emeryture i choroby itd
Komentarz usunięty przez autora
Klasyka, tutaj każdy zna leniwych barberów i sprzątaczki 15k, co drugi samozatrudniony w PL dostaje 30k+, a ludzie na minimalnej dostają drugą pensję pod stołem. A później okazuje się, że połowa ludzi w tym kraju nie ma żadnych oszczędności lub takie pozwalające na przeżycie maksymalnie miesiąca. We wszystkich rankingach UE też jesteśmy zawsze na szarym końcu jeśli chodzi o wszelkie staty dotyczące posiadanego majątku i stopy oszczędności. Jak wykopki