Wpis z mikrobloga

• 3
@buysy prywatne obserwacje zostaw dla siebie. Jak była akcja z covidem to czytałem takie same opinie o przeciwnikach szczepień a teraz wychodzi ze jednak szury miały rację
  • Odpowiedz
ja znam właścicieli firm którzy obracają milionami i są przeciw. Także to żaden argument, pewnie są tacy i tacy.

@Nezus: Narracja tutaj została już ustalona i żadne argumenty tego nie zmienią.
  • Odpowiedz
Inb4 podaj najciekawszy znany Tobie przykład takiego człowieka jak wspomniany wyżej magazynier

@buysy: no to będzie ciekawostka:
właściciel 2 firm któremu się powodzi możnaby powiedzieć "nieźle". Tzn nie jest on przeciwny pomaganiu Ukrainie ale jest mocno przeciwko uchodźcom w pl i "ukrainizacji" Polski. To, że jest roszczeniowy wobec rządu to ostatnie co mógłbym o nim powiedzieć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@buysy: Jeżdżę na taksówce i to co słyszę od ludzi niestety się pokrywa. Im większa patola(często na bakier z pracą) to narzekanie na osoby z Ukrainy. A prawda taka, że sami wyjeżdżaliśmy na zachód za pracą i tubylcy to samo mieli co my. Teraz dodatkowo nie tyle względy ekonomiczne, a dodatkowo wojna. Jeżeli osoby które przyjadą, będą pracować(legalnie) to tylko lepiej dla nas. Z roku na rok jest coraz mniej
  • Odpowiedz
@buysy: Mój kolega, studia skończył, niegłupi chłop, ale postanowił pracować fizycznie jako robol bo mu się kasa zgadza (2k na umówie a reszta do łapy). Otoczył się tępakami i zidiociał. Ogolnie mocno antyukraiński, wszedzie widzi ich złowrogie spojrzenia i ogolnie samo zło. Żal mi go trochę
  • Odpowiedz
@buysy: patusy, które mają problem, że ukraińscy mężczyźni mogą przebywać w Polsce zamiast walczyć za ojczyznę (jakby Ukrainie brakowało nieprzeszkolonych żołnierzy), podczas gdy jestem pewny l, że jakby Polska stanęła w obliczu wojny to pierwsi byliby do ucieczki do Anglii albo Holandii xdd
  • Odpowiedz