Wpis z mikrobloga

Screen obrazujący ze nawet przy stracie całego rachunku (około 15%) w #ppk i tak się jest na plusie jeżeli się odniesie do wpłat „dokonanych” przez pracownika.
Mam nadzieje ze ten screen z mojeppk rozwieje wszystkie wątpliwości czy opłaca się zapisywać do ppk….

PS w krótkim terminie w 100% warto jak ktoś ta kasę wypłaca co miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°) w dłuższym ciężko powiedzieć czy jakiś polityk na tym nie będzie chciał łapy położyć za 10-20 lat…

#finanse #oszczedzanie #inwestowanie #inwestycje
dzester - Screen obrazujący ze nawet przy stracie całego rachunku (około 15%) w #ppk ...

źródło: comment_1665586850vHa862PMZ1T8EsBhpqAK39.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@LodowkaWskazowka: Te 730 zł pożarła strata wygenerowana przez Sasina związana z ściąganiem zysków z dużych firm za 2022 rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) mam nadzieje ze duży biznes się w Polsce skrzyknie za ten numer Sasinowy i wesprze każdy rodzaj opozycji w naszym kraju. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@sel9000: od mojej podstawowej pensji idzie 110-130zł i jestem w ppk od chyba 25-28 miesięcy ale jeszcze premie kwartalne, które tak naprawdę wynoszą w skali roku 3-4 pensje No i jestem po 2 podwyżkach ;)
  • Odpowiedz
  • 4
@sel9000: Zostawiam fajna sumka się zrobiła przez te 2 lata nawet na stracie. Mój majątek jest w różnych aktywach i to ppk traktuje jako jedno z aktywów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@dzester: u mnie wygląda to niemal identycznie, też zostawiam. Teraz w dołku to nawet szkoda byłoby wypłacać.

emerytura w wieku 65 lat o ile będę się identyfikował jako mężczyzna

Myślę że do tego czasu będzie wyrównanie wieku między płciami, więc nie będę musiał kiecki zakładać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dzester: nieee, nie możesz tak pisać, ppk się nie opłaca, to jest skok na kasę, nie zobaczysz jej nigdy, drugie ofe, a w ogóle to teraz minus pińcet procent na tym haha i co, straciłeś, czaisz, straciłeś!!!11jeden

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@dzester: u mnie wygląda to niemal identycznie, też zostawiam. Teraz w dołku to nawet szkoda byłoby wypłacać.

emerytura w wieku 65 lat o ile będę się identyfikował jako mężczyzna

Myślę że do tego czasu będzie wyrównanie wieku między płciami, więc nie będę musiał kiecki zakładać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@EdekMoczygeba: Moi wujkowie przy stole rodzinnym identycznie mówili 20 lat temu ze za 20 lat
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Moi wujkowie przy stole rodzinnym identycznie mówili 20 lat temu ze za 20 lat zostanie zrównany wiek emerytalny kobie i mężczyzn ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@dzester: cicho, chcę w to wierzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz