Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +686
""Zaledwie 5 proc. pytanych lekarzy zgodziłoby się na kwotę poniżej 30 tys. zł. Aż 20 proc. badanych rozważałoby etat dopiero od 60 tys. zł brutto. Najwięcej lekarzy pomyślałoby o zmianie zatrudnienia przy pensji na poziomie 40-60 tys. zł brutto. Zadeklarowało to 36 proc."
Myślę, że to zamyka temat domniemanych "biednych" lekarzy, jeśli UoP rozważyliby po stawkach dopiero powyżej 100k EUR rocznie, tyle co ich koledzy w Niemczech Szwecji itd. tylko z medianą
Myślę, że to zamyka temat domniemanych "biednych" lekarzy, jeśli UoP rozważyliby po stawkach dopiero powyżej 100k EUR rocznie, tyle co ich koledzy w Niemczech Szwecji itd. tylko z medianą
![ButtHurtAlert](https://wykop.pl/cdn/c3397992/ButtHurtAlert_b1pSJS7LiJ,q60.jpg)
ButtHurtAlert +150
Bawią mnie te wykopkowe analizy chłopskiego rozumu, że ludzie kiedyś robili dzieci jak mieszkali po 10 w jeziorze.
Czasy się zmieniły, milenialsi i gen-z mają większy przepływ informacji, sprowadzanie dyskusji do "a bo po wojnie ludzie sie reprodukowali na potęgę", jak argumentu że zapewnienie tanich mieszkań nic nie da jest śmieszne.
Młodzi, czyli ludzie z mojego pokolenia 1995-2005 nie chcą się rozmnażać bo nie widzą perspektyw, a mieszkania są jednym z ważniejszych czynników który
Czasy się zmieniły, milenialsi i gen-z mają większy przepływ informacji, sprowadzanie dyskusji do "a bo po wojnie ludzie sie reprodukowali na potęgę", jak argumentu że zapewnienie tanich mieszkań nic nie da jest śmieszne.
Młodzi, czyli ludzie z mojego pokolenia 1995-2005 nie chcą się rozmnażać bo nie widzą perspektyw, a mieszkania są jednym z ważniejszych czynników który
![ButtHurtAlert - Bawią mnie te wykopkowe analizy chłopskiego rozumu, że ludzie kiedyś ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/15b65be915b0ab2cc4e77228d556cabcd969aa36b30fd39d510ef46f84f84873,w150.jpg?author=ButtHurtAlert&auth=55130e9473e9cdcc397446e10421527d)
źródło: temp_file68821082190073527
Pobierz
Na siłkę zamierzam iść dopiero od przyszłego tygodnia, na początku jakieś cardio, pilatesy i inne bzdety, ale później może jakieś ciężary, kto wie... xD
Dajcie jakiegoś plusa na zachętę i proszę też o jakieś rady odnośnie korzystania z #silownia bo nigdy nie byłam xD
Pozdro
#mikrokoksy #mirkokoksy #jedzzwykopem
źródło: comment_1664606354VzJVsZf02zp7QqwjEXxEEL.jpg
Pobierz@Mia900: zacznij dzialac, a pozniej sie chwal ( ͡º ͜ʖ͡º) a nie po pierwszym fit posilku rysujesz jakies niewiadome plany.
@Mia900: z takim podejsciem trudno o sukcesy, w chodzeniu na silownie nie chodzi o to aby po prostu dotrzec do budynku
@kidi1: no żebyś się ku#$a nie zdziwił.
OK, jak ktoś leci ze 120 kg i na co dzień pije słodzone napoje, wcina słodycze i po prostu zamieni takie źródła na słodziki + zacznie choćby spacerować, jeśli tego nie robił, to tak, zapewne pomoże to takiej osobie zrzucać bez liczenia kcal/ważenia żarcia etc., choć pewnie do czasu.
Ogólnie bardzo łatwo przeszacować dzienną szamę.
@kidi1: no w ogóle XD
tobie za to da to inne korzyści jak np. ujędrnienie ciała i fajne wymodelowanie sylwetki
@Catmmando
Potwierdzam, ciężary dają najlepsze efekty; w pół roku przy małym ciężarze miałam takie efekty mega jak po roku fitnessu nie będę mieć (chodzi o wysmuklenie ciała, jędrność itp.) chudnięcie to kwestia bilansu kalorycznego, musi być ujemny.
Też chce wrócić do ciężarów, jutro jestem ugadana, zobaczymy.. A tak na start to gumy, sztangi fitnessowe, kettle itp.
@tozalezyogunie: No widocznie jest.
"A common symptom of insulin resistance is becoming extremely sleepy after eating."
@tozalezyogunie: Badasz cukier? W większości przypadków niechęć do śniadania to w------y cukier z powodu jakiegoś schorzenia lub po prostu obżarstwa dzień wcześniej na wieczór. Ja to wstaje s----------o głodny rano mimo, że na wieczór 1,5 torebki ryżu wjeżdża i 300g indyka