Wpis z mikrobloga

Proszę państwa - oto tzw. ściana, z którą zderza się większość atrakcyjnych za młodu kobiet gdzieś po trzydziestym roku życia XD

Największa beka jest z tego, że jak miała 2X lat to pisała o swoich przygodach na Tinderze i spotkaniach bez zobowiązań, a gdy teraz faceci nie chcą się zobowiązywać wobec podstarzałej feministki to nagle to "skur#$syństwo" XDDD

#logikarozowychpaskow #heheszki #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm
s.....i - Proszę państwa - oto tzw. ściana, z którą zderza się większość atrakcyjnych...

źródło: comment_1663570055rJgpOrx2vAhzV308zo4VKA.jpg

Pobierz
  • 254
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kilemile: To są dwie różne sprawy. OP pisał, że babom po przejściach się psuje charakter. Znam takie, które są wzorowymi żonami/matkami, bo miały dość ekstremalne przygody za młodu i teraz naprawdę wiedzą, że nic fajnego z tego nie wynika w dłuższej perspektywie.

A trwałość małżeństw - cóż, na to się składa więcej czynników, niż to, ilu babka miała partnerów, albo na której randce szła do łóżka. Kiedyś jakiś Miras wrzucał
  • Odpowiedz
To nie jest reguła. Równie dobrze może być tak, że po przetestowaniu różnych wariantów i przewartościowaniu priorytetów (bo dobra praca, dzieci, kredyt, itd. trochę zmieniają nastawienie) kobieta będzie bardziej umiała docenić normalność, to że typ nie jest gatunku "najmocniej kochających łobuzów", że nie jest uzależniony od używek, nie zdradza, nie bije, itd.

@Gorejacy_krzak_agrestu: ludzie aż tak się nie zmieniają. Jeśli wcześniej kobieta leciała na "łobuzów co kochają najmocniej" to z
  • Odpowiedz
a masz większą szansę na stabilny związek z dziewczyną 22 lata, która miała 1-2 partnerów albo wcale niż z tą 26-28 latką która obleciała mityczne 3 knagi na czysto,

@Ksut_Melodi: wystarczy nie byc nikim, dbac o siebie i miec dobre geny. kobiety "glownie" zdradzaja slabych nieatrakcyjnych dla swoich kolezanek beciakow. statustyke z iloscia partnerow znam ale corelation its not causation, rozniw dobrze moze dowodzic to tego ze kobiety o stabilnym
  • Odpowiedz
Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych.

@Gorejacy_krzak_agrestu: Ale nie udawajmy też, że te systemy nie są między sobą powiązane :) Bo takie wyjaśnienie w stylu "nie chcę wziąć rozwodu nawet gdy jest katowana" kompletnie ignoruje to, że po prostu osoby o konserwatywnych poglądach mają zupełnie inne podejście do związków, mniej nowoczesne, dużo trudniej im znaleźć sobie odpowiednią osobę, raczej szukają jednej jedynej albo jednego jedynego, więc jak już znajdą, to podchodzą
  • Odpowiedz
Skąd wiesz że dlatego, a nie tak jak większość ludzi niezależnie od płci dojrzała wraz z wiekiem i doświadczeniem? Zjawisko towarzyszące ludziom od wieków, a tu wykopki święcie przekonane, że szonowi skończyły się knagi chadów.

Wykopkowa fiksacja na punkcie ruchania to zwykłe zakłamanie i szufladkowanie ludzi, najprawdopodobniej na tle własnych kompleksów.

@Elaviart: ale wiesz, że dojrzałość zwiększa rozważność wyborów, a nie zmienia preferencji odnośnie atrakcyjności drugiej płci? XD

Dojrzałemu i mądremu facetowi dalej będą się podobały ładne c---i i tyłek, tylko po prostu nie będzie robił idiotyzmów w celu ich zdobycia ( ͡
  • Odpowiedz
@girlsjustwannahavefun: wszyscy faceci hetero króych znam albo są w związkach, albo chcą być w związkach i mocno się w tym kierunku starają, ze mną nie jest inaczej. W związkach monogamicznych i tak chcą mieć dzieci i zmywać naczynia. Dlaczego więc nie wchodzą w związki z dojrzałymi, wyszumianymi kobietami 30+ po terapii i przynajmniej kilkunastu partnerach? Bo nie chcą atrakcji typu niebezpieczna "przyjaźń z byłym", nagle proklamowanej poligamii, ghostingu po kilku
  • Odpowiedz
@tomtom666: Ty czytales w ogole ten tekst co wkleiles? Bo chyba nie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja pisze caly czas o emocjonalnych odpadach. Ludziach z zaburzeniami. Moim zdaniem takie rzeczy duzo szybciej wychodza przez internet niz w realu.
  • Odpowiedz
a mówią, że nie ma sprawiedliwości co?

@R2D2_z_Sosnowca:

Statystyki z USA mówią, że najbardziej nieszczęśliwą grupą osób w USA są "silne i niezależne", samotne kobiety po czterdziestym roku życia, które nie zdążyły założyć rodziny i już raczej nie zdążą.
  • Odpowiedz
@little_muffin: Normalni faceci, czyli z mieszkaniem, samochodem i praca powyżej 5k netto? Jak oceniasz jakość faceta?

@kilemile: nie jest mi znane pojęcie deficytu emocjonalnego, ale chyba rozumiem o co Ci chodzi. Ja mam kilku znajomych, chłopaków i dziewczyn którzy są samotni od dłuższego czasu, te osoby są dla mnie świetnymi przyjaciółmi i nie rozumiem jak to jest że nikt ich nie dostrzega jako osób do związku. Wiem, że
  • Odpowiedz
@skitarii: Ale o czym ty teraz gadasz, kto twierdzi że z wiekiem zmieniają się preferencje dotyczące atrakcyjności? Gdzie wyczytałeś, że ta typiara teraz już, wraz z wiekiem zaczyna szukać wśród nieatrakcyjnych dla niej gości?
A jeśli chodzi o preferencje to oczywiście, że ideał pozostaje bez zmian, bo to kwestia biologiczna, niezależnie od płci.

Dojrzałemu i mądremu facetowi dalej będą się podobały ładne c---i i tyłek, tylko po prostu nie będzie
  • Odpowiedz
@little_muffin: Zaburzenia psychiczne to mocne słowo, osobiście spotkałam w życiu kilka kobiet, które miały ewidentnie coś z głową a funkcjonowały w społeczeństwie, a żadnego faceta. Jesteś pewna, że ta Twoja 20-latka z opisu naprawdę przez cały okres swojego krótkiego życia nie poznała ani jednego fajnego gościa z którym mogła by się związać? Ja mam samotne koleżanki i wiem że z natury trochę wybrzydzają, zreszta nawet jak się zaczęłam ze swoim
  • Odpowiedz
Ale o czym ty teraz gadasz, kto twierdzi że z wiekiem zmieniają się preferencje dotyczące atrakcyjności? Gdzie wyczytałeś, że ta typiara teraz już, wraz z wiekiem zaczyna szukać wśród nieatrakcyjnych dla niej gości? A jeśli chodzi o preferencje to oczywiście, że ideał pozostaje bez zmian, bo to kwestia biologiczna, niezależnie od płci.

No ty twierdzisz, że to przez dojrzałość nagle przestały jej pasować ONSy z Tinderowymi Bad Boyami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W omawianym temacie z facetami jest dokładnie tak samo jak kobietami. Nie, faceci wcale nie robią idiotyzmów dla kawałka dobrej d--y, w
  • Odpowiedz
wszyscy faceci hetero króych znam albo są w związkach, albo chcą być w związkach i mocno się w tym kierunku starają, ze mną nie jest inaczej. W związkach monogamicznych i tak chcą mieć dzieci i zmywać naczynia. Dlaczego więc nie wchodzą w związki z dojrzałymi, wyszumianymi kobietami 30+ po terapii i przynajmniej kilkunastu partnerach? Bo nie chcą atrakcji typu niebezpieczna "przyjaźń z byłym", nagle proklamowanej poligamii, ghostingu po kilku tygodniach czy miesiącach
  • Odpowiedz
dlatego na tagu przegryw nie spotkasz praktycznie facetów którzy mają więcej niż 30 lat, bo albo kobiety się nimi w końcu zainteresowały, albo zajęli się oni ciekawszymi rzeczami niż rozpaczanie, że zadna ich nie chce ¯_(ツ)_/¯

@skitarii: pogodzili się z byciem przegrywem i wiedzą że jęczenie w internecie nic nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz