Aktywne Wpisy
LilaRogue +21
Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto zarabiajac 17-20 netto + zona jakies 13-15 netto? Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy i powyzej 300km koniecznie z automatem. Zawsze chcialem miec mocne auto, aktualnie dieselek z nieduzym przebiegiem po chipie na 200koni wiec cos tam jedzie. Zastanawiam sie nad Mercedesem E53 AMG albo BMW. Kosztow stalych w domu bedzie jakies 2500-3000zl plus zarcie. Raczej oszczednie zyjemy, bo wszystko mamy. Nie zjedza mnie koszta utrzymania tych aut? Zeby sie nie okazalo, ze dwie wyplaty bede musial wylozyc na serwis :) Lepiej wziac leasing czy kupic w kredycie, wplacic 150kola a reszte splacic? Nie znam sie na metodach finansowania bo swoj ostatni bralem za gotowke. #motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Ile rozsadnie bylo by wydac na auto zarabiajac 17-20 netto + zona jakies 13-15 netto? Mysle nad czyms za 200-250 tysiecy i powyzej 300km koniecznie z automatem. Zawsze chcialem miec mocne auto, aktualnie dieselek z nieduzym przebiegiem po chipie na 200koni wiec cos tam jedzie. Zastanawiam sie nad Mercedesem E53 AMG albo BMW. Kosztow stalych w domu bedzie jakies 2500-3000zl plus zarcie. Raczej oszczednie zyjemy, bo wszystko mamy. Nie zjedza mnie koszta utrzymania tych aut? Zeby sie nie okazalo, ze dwie wyplaty bede musial wylozyc na serwis :) Lepiej wziac leasing czy kupic w kredycie, wplacic 150kola a reszte splacic? Nie znam sie na metodach finansowania bo swoj ostatni bralem za gotowke. #motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Największa beka jest z tego, że jak miała 2X lat to pisała o swoich przygodach na Tinderze i spotkaniach bez zobowiązań, a gdy teraz faceci nie chcą się zobowiązywać wobec podstarzałej feministki to nagle to "skur#$syństwo" XDDD
#logikarozowychpaskow #heheszki #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm
A trwałość małżeństw - cóż, na to się składa więcej czynników, niż to, ilu babka miała partnerów, albo na której randce szła do łóżka. Kiedyś jakiś Miras wrzucał
@Gorejacy_krzak_agrestu: ludzie aż tak się nie zmieniają. Jeśli wcześniej kobieta leciała na "łobuzów co kochają najmocniej" to z
@Ksut_Melodi: wystarczy nie byc nikim, dbac o siebie i miec dobre geny. kobiety "glownie" zdradzaja slabych nieatrakcyjnych dla swoich kolezanek beciakow. statustyke z iloscia partnerow znam ale corelation its not causation, rozniw dobrze moze dowodzic to tego ze kobiety o stabilnym
@Gorejacy_krzak_agrestu: Ale nie udawajmy też, że te systemy nie są między sobą powiązane :) Bo takie wyjaśnienie w stylu "nie chcę wziąć rozwodu nawet gdy jest katowana" kompletnie ignoruje to, że po prostu osoby o konserwatywnych poglądach mają zupełnie inne podejście do związków, mniej nowoczesne, dużo trudniej im znaleźć sobie odpowiednią osobę, raczej szukają jednej jedynej albo jednego jedynego, więc jak już znajdą, to podchodzą
@little_muffin: przypomniało mi się, jak feministka zrobiła na tinderze profil "przeciętnego faceta"
https://wygryw.vegie.pl/aplikacje-randkowe.html
po podliczeniu wyszło, że ten "przeciętny" miał zestaw cech spotykanych u 1 na 10 000. No przy takim odklejeniu od rzeczywistości to faktycznie, same odpady.
@Elaviart: ale wiesz, że dojrzałość zwiększa rozważność wyborów, a nie zmienia preferencji odnośnie atrakcyjności drugiej płci? XD
Dojrzałemu i mądremu facetowi dalej będą się podobały ładne c---i i tyłek, tylko po prostu nie będzie robił idiotyzmów w celu ich zdobycia ( ͡
@R2D2_z_Sosnowca:
Statystyki z USA mówią, że najbardziej nieszczęśliwą grupą osób w USA są "silne i niezależne", samotne kobiety po czterdziestym roku życia, które nie zdążyły założyć rodziny i już raczej nie zdążą.
@kilemile: nie jest mi znane pojęcie deficytu emocjonalnego, ale chyba rozumiem o co Ci chodzi. Ja mam kilku znajomych, chłopaków i dziewczyn którzy są samotni od dłuższego czasu, te osoby są dla mnie świetnymi przyjaciółmi i nie rozumiem jak to jest że nikt ich nie dostrzega jako osób do związku. Wiem, że
A jeśli chodzi o preferencje to oczywiście, że ideał pozostaje bez zmian, bo to kwestia biologiczna, niezależnie od płci.
No ty twierdzisz, że to przez dojrzałość nagle przestały jej pasować ONSy z Tinderowymi Bad Boyami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@girlsjustwannahavefun:
Statystyki z rozmaitych badań i źródeł mówią, że jednak istnieje nie tylko na wykopie.
@skitarii: pogodzili się z byciem przegrywem i wiedzą że jęczenie w internecie nic nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)