Proszę państwa - oto tzw. ściana, z którą zderza się większość atrakcyjnych za młodu kobiet gdzieś po trzydziestym roku życia XD
Największa beka jest z tego, że jak miała 2X lat to pisała o swoich przygodach na Tinderze i spotkaniach bez zobowiązań, a gdy teraz faceci nie chcą się zobowiązywać wobec podstarzałej feministki to nagle to "skur#$syństwo" XDDD
A ona mysli ze to dlatego, ze jest zbyt perfekcyjna… xD
@r3pr3z3nt: Podobno jej "przyjaciel" (w domyśle któryś z ex kochanków) powiedział. Pewnie tak znosi krytykę, że żeby jej coś przekazać to trzeba komplementem trzasnąć, typ jej powiedział coś miłego żeby się #!$%@?ła, a ona to sprzedaje jako opis swojej osoby xd
aka 26-28 latka to może być już po 5 całkiem długich związkach nie licząc przelotnych romansów, gdzie wychodzi łącznie pewnie 15-25 bolców na spółkę z partnerami z którymi weszła i z tymi z którymi tylko randkowała
@Ksut_Melodi: niestety kolego jest o wiele wiele gorzej. Swego czasu spotykałem się z panną której siostra była barmanką w jednym z warszawskich pubów. W wieku 18 lat miała na koncie ponad 300 bolców. I to
Ja mam samotne koleżanki i wiem że z natury trochę wybrzydzają, zreszta nawet jak się zaczęłam ze swoim niebieskim spotykać, to nie były tak fajnie nastawione do tego związku i raczej próbowały podkreślać mi wady mojego partnera.
@Lala-Sassy: U mężczyzn w pewnym stopniu też to funkcjonuje (najczęściej w mniejszej skali) jednak zazwyczaj to wygląda tak, że każdy ma wywalone na to co mówią jego kumple, natomiast u kobiet często jest to
Najgorsza to jest ta roszczeniowość. Chłop za chłopem najwyraźniej się podoba, ale chcą sobie poruchać. Jasno jej przedstawiają swoje oczekiwania i potrzeby, uczciwie, otwarcie. A ta zamiast szukać takiego coby kwiatki i czekoladki kupował to sra ogniem że tamci mają własne potrzeby i pomysły na życie.
Zgadza się, gorzej gdy o tym nie wiedzą, wchodzą na Tindera, dostają raz czy dwa w łeb. A potem taki typ znowu idzie na Tindera i używa kobiet 30+ tylko do seksu; wtedy powstaje taki felieton jak ten omawiany, albo bardziej pospolicie: wyzwiska, gniew, płacz do słuchawki, "faceci to świnie". Moim zdaniem nie wszyscy, tylko timing is a bitch.
@BajaScorpions: ale to się tyczy wszystkiego. Kazda wartościowa osoba niezależnie od płci wejdzie na Tindera i spotka masę mniej wartościowych ludzi. Takie jest ryzyko Tindera badoo i w ogóle życia. Młode was manipulują i wykorzystują a stare tylko do seksu. Na to wychodzi ze chłopcom z wykopu nie dogodzisz. Na szczęście istnieje także realne życie :)
Statystyki z USA mówią, że najbardziej nieszczęśliwą grupą osób w USA są "silne i niezależne", samotne kobiety po czterdziestym roku życia, które nie zdążyły założyć rodziny i już raczej nie zdążą.
@skitarii: a co z polskimi samotnymi mężczyznami po 40., którzy nie założyli rodziny i już raczej nie założą? Może by ich tak wysłać do Stanów do tych samotnych 40.? ( ͡°͜ʖ͡°)
a co z polskimi samotnymi mężczyznami po 40., którzy nie założyli rodziny i już raczej nie założą? Może by ich tak wysłać do Stanów do tych samotnych 40.? ( ͡°͜ʖ͡°)
@little_muffin: oni mają już często wywalone ( ͡°͜ʖ͡°)
tak, naukowymi, doktor Willkinson from Universiti of Masaczusets. Polecam poczytać.
@little_muffin: Rzuć artykułem tej/tego doktor/doktora:) A nie, nie ma takich danych, a to jedynie twór bardzo zadufanej osoby która potrafi z pełną powagą napisać, że druga płeć jest "nienormalna". Czytając takie komentarze zaczynam rozumieć punkt widzenia tych wszystkich "blackpillowców":)
@girlsjustwannahavefun te rzeczy dzieją się w realnym życiu W latach 20-29 jesteś wykorzystywany, odrzucany, wyśmiewany i wszystko co kobieco najgorsze przez rówieśniczki, a w latach 30+ nauczony doświadczeniem dalej masz szanse u wielu 20stek i możesz z tego skorzystać ale przy okazji możesz też mścić się na rówieśniczkach którym nagle zachciało się związku, a Ty jakoś tak bardziej atrakcyjny dla nich niż wcześniej. Takie życie, tak to działa, a nie w taki
Statystyki z USA mówią, że najbardziej nieszczęśliwą grupą osób w USA są "silne i niezależne", samotne kobiety po czterdziestym roku życia, które nie zdążyły założyć rodziny i już raczej nie zdążą.
Oczywiście widełki 20-29 są elastyczne i różnie to jest w zależności od tego jak się dany przeciętniak ogarnia, dorabia, jaki ma wygląd itd. Ale tak tylko rzuciłem aby zobrazować.
No ty twierdzisz, że to przez dojrzałość nagle przestały jej pasować ONSy z Tinderowymi Bad Boyami ( ͡°͜ʖ͡°)
@skitarii: Napisałem, że to jedna z możliwości, wspólna dla obu płci i często występująca. W tym konkretnym przypadku na pewno bardziej prawdopodobna niż mizogonistyczne urojenia jak to p0lka zbrzydła i "nagle" nie może już dawać Chadom, więc szuka beciaka. Czego nawet nie wiemy mając jedno zdjęcie, gdzie
@little_muffin: Każdy kto jest samotny może być nazwany emocjonalnym odpadem. I to działa w obie strony, ktoś może być samotny, bo jest odpadem, ktoś kto jest długo samotny (nawet w związkach) staje się odpadem. Ja ze swojej strony zauważyłem tylko, że osoby samotne z reguły bardzo narzekają na ogół płci przeciwnej. Tyczy się to przegrywów mizoginów jak i właśnie samotnych kobiet mówiących w kółko o piotrusiach panach - schemat jest ten
@kilemile: Częściowo na pewno tak, tyle że wiesz, w życiu dzieje się mnóstwo rzeczy. Ludzie się #!$%@?ą, #!$%@?ą, przeprowadzają, dorośleją, dziecinnieją, bankrutują, ulegają wypadkom, nawracają, tracą wiarę, etc. Sprowadzenie trwałości małżeństwa do prostej zależności "im więcej bolców, tym słabsze więzi małżeńskie" to upraszczanie tematu i objaw jakiejś chorej fascynacji cudzym seksem.
Ja się w ogóle zastanawiam, jak osoba umiarkowanie konserwatywna (bez przegięć w kierunku Rycerzy Maryi i innych tego typu) ma
Największa beka jest z tego, że jak miała 2X lat to pisała o swoich przygodach na Tinderze i spotkaniach bez zobowiązań, a gdy teraz faceci nie chcą się zobowiązywać wobec podstarzałej feministki to nagle to "skur#$syństwo" XDDD
#logikarozowychpaskow #heheszki #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm
@r3pr3z3nt: Podobno jej "przyjaciel" (w domyśle któryś z ex kochanków) powiedział. Pewnie tak znosi krytykę, że żeby jej coś przekazać to trzeba komplementem trzasnąć, typ jej powiedział coś miłego żeby się #!$%@?ła, a ona to sprzedaje jako opis swojej osoby xd
@Ksut_Melodi: niestety kolego jest o wiele wiele gorzej. Swego czasu spotykałem się z panną której siostra była barmanką w jednym z warszawskich pubów. W wieku 18 lat miała na koncie ponad 300 bolców. I to
@Lala-Sassy: U mężczyzn w pewnym stopniu też to funkcjonuje (najczęściej w mniejszej skali) jednak zazwyczaj to wygląda tak, że każdy ma wywalone na to co mówią jego kumple, natomiast u kobiet często jest to
@little_muffin: Ciekawa diagnoza, pewnie poparta badaniami.
Zgadza się, gorzej gdy o tym nie wiedzą, wchodzą na Tindera, dostają raz czy dwa w łeb. A potem taki typ znowu idzie na Tindera i używa kobiet 30+ tylko do seksu; wtedy powstaje taki felieton jak ten omawiany, albo bardziej pospolicie: wyzwiska, gniew, płacz do słuchawki, "faceci to świnie". Moim zdaniem nie wszyscy, tylko timing is a bitch.
@skitarii: a co z polskimi samotnymi mężczyznami po 40., którzy nie założyli rodziny i już raczej nie założą? Może by ich tak wysłać do Stanów do tych samotnych 40.? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@little_muffin: oni mają już często wywalone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@little_muffin: Rzuć artykułem tej/tego doktor/doktora:) A nie, nie ma takich danych, a to jedynie twór bardzo zadufanej osoby która potrafi z pełną powagą napisać, że druga płeć jest "nienormalna". Czytając takie komentarze zaczynam rozumieć punkt widzenia tych wszystkich "blackpillowców":)
W latach 20-29 jesteś wykorzystywany, odrzucany, wyśmiewany i wszystko co kobieco najgorsze przez rówieśniczki, a w latach 30+ nauczony doświadczeniem dalej masz szanse u wielu 20stek i możesz z tego skorzystać ale przy okazji możesz też mścić się na rówieśniczkach którym nagle zachciało się związku, a Ty jakoś tak bardziej atrakcyjny dla nich niż wcześniej. Takie życie, tak to działa, a nie w taki
@skitarii: podrzucam artykuly sugerujace, ze jednak jest odwrotnie https://www.businessinsider.com/unmarried-childless-women-are-happiest-expert-says-2019-5?IR=T
Oczywiście widełki 20-29 są elastyczne i różnie to jest w zależności od tego jak się dany przeciętniak ogarnia, dorabia, jaki ma wygląd itd. Ale tak tylko rzuciłem aby zobrazować.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/why-bad-looks-good/202102/why-many-single-women-without-children-are-so-happy
@skitarii: Napisałem, że to jedna z możliwości, wspólna dla obu płci i często występująca. W tym konkretnym przypadku na pewno bardziej prawdopodobna niż mizogonistyczne urojenia jak to p0lka zbrzydła i "nagle" nie może już dawać Chadom, więc szuka beciaka. Czego nawet nie wiemy mając jedno zdjęcie, gdzie
Ja się w ogóle zastanawiam, jak osoba umiarkowanie konserwatywna (bez przegięć w kierunku Rycerzy Maryi i innych tego typu) ma