Wpis z mikrobloga

Hej, orientujecie się, czy istnieje jakaś książka/internetowy poradnik/cokolwiek, który zbiera wszystkie najważniejsze informacje dla przyszłych ojców? Z niebieskim staramy się o potomstwo i nie ma on pojęcia o dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°) chodzi mi o takie rzeczy, jak wszelkie formalności po narodzinach, w trakcie dorastania (szkoła etc.), kwestie wychowania, na co zwracać szczególną uwagę, jak się zachowywać, jakie zabawy stosować na jakich etapach, co zabezpieczyć w domu itd. Wiem, że tego jest masa w internecie, ale to wszystko jest rozproszone + niezweryfikowane najczęściej, a np. kwestie wychowywania są uber ważne. Oczywiście, ja sama trochę pojęcia mam i transfer wiedzy się będzie odbywał, ale niebieski sam chce się dowiedzieć jak najwięcej, zawsze taki był we wszystkim :)

#kiciochpyta #rodzicielstwo #dzieci #ojcostwo #zwiazki
  • 150
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LilaRogue: A wie jak zrobić dziecko? Czy też dopiero uczy się z poradników? Ten wpis jest tak głupi, że mam wrażenie iż to jakiś trolling.
A już najbardziej zadziwiające, że nie pytasz o to co się stanie jak wypadnie z kocyka!
  • Odpowiedz
Czy też dopiero uczy się z poradników

@kryminalnykwadrans: ja to bym chciał żeby mój stary kiedyś taki poradnik przeczytał i wprowadził w życie może nie byłby takim p------y chujem i zjebem
  • Odpowiedz
  • 142
@kryminalnykwadrans

@LilaRogue: A wie jak zrobić dziecko? Czy też dopiero uczy się z poradników? Ten wpis jest tak głupi, że mam wrażenie iż to jakiś trolling.

A już najbardziej zadziwiające, że nie pytasz o to co się stanie jak wypadnie z kocyka!

Ale zajechało takim wąsatym Januszem, co ledwo skończył gimnazjum, ale wszystko wie najlepiej xDDD
  • Odpowiedz
  • 86
@kryminalnykwadrans: no tak, zapomniałam, że to wykop :) właśnie przez takie podejście jak twoje wychowywane są potem tabuny zaburzonych ludzi, co widać ładnie po tagu przegryw, gdzie ludzie jadą po swoich rodzicach za beznadziejne wychowanie, które rzutuje na resztę życia. Zresztą, nie rozumiem, dlaczego "głupia" i "trollingowa" miałaby być chęć przygotowania się do całkowicie nowej sytuacji ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz