Aktywne Wpisy
MurLand +123
Jak sobie przypomnę, umowy śmieciowe za czasów PO za 1200zl przy 14% bezrobociu to mnie skręca.
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
Teraz ludzie nie pamiętają tych pięknych czasów i będą głosować na nową odsłonę czyli KO.
#bekazlewactwa #konfederacja #pis #wybory #neuropa
urzedniczatv +64
#famemma LINK PV CI KTÓRZY DOSTALI NIECH ZROBIA MI TU RENOMĘ DAJĄC PLUSA I KOM.
To idź mieszkać pod most
Więc ja mówię:
Tak, lepiej mieszkać nawet pod mostem! Ceny mieszkań w Polsce to jest taki rozbój, że mając milion złotych, wolałbym wziąć ten milion i iść z nim mieszkać pod mostem pod pięcioma śpiworami, niż kupić mieszkanie.
Po prostu kupienie mieszkania w tej cenie (czy będzie drożej, czy nie) to jest frajerstwo jakiego nie da się wyobrazić. Ludziom odbiło. Graniastosłup z betonu, wypełniony powietrzem za 6,7,15 tysięcy za metr? Przy medianie zarobków około 3 k na rękę?
#!$%@?! Kupić kawalerkę 30 metrów za pół miliona to takie samo marnotrawienie pieniędzy jakby wziąć 100 koła w gotówce i spuścić w kiblu. Serio.
#inwestycje #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
#nieruchomosci #patodeweloperka #kredythipoteczny
#gielda
A kto wtedy kupił, ma dziś pomnożony majątek na samym mieszkaniu.
Mieszkania kosztują tyle, ile ludzie chcą za nie płacić. Można powiedzieć, że są drogie, można powiedzieć też, że to Ty jesteś biedny.
Dobrze, że nie słuchałem wykopków 6 lat temu i kupiłem wtedy mieszkanie przed tymi mitycznymi "spadkami" xD
Komentarz usunięty przez autora
@Ynfluencer: dokładnie, dlatego ja kupowałem po 250k z miejscem postojowym. Pierwsza kawalerka miałem tylko 10% na wkład XD na studiach
Tak, mieszkania kosztują stanowczo zbyt
Te ceny to rozbój, a Polacy jak zwykle są dymani i przepłacają. Doprowadziło się ludzi do tego, że są gotowi mieszkać w tych mikrokurnikach i jeszcze pocieszać się, że jest to rewelacja.
Gdzie jest godność ludzka?
Nie mówię, że mieszkania są złe. Mówię, że jak zwykle za wszystko durne Polaczki przepłacają krocie i jeszcze się cieszą.
Tak jak przepłacamy za chemiczny syf z marketów.
A wiesz dlaczego tak jest, że mogą nam dowalać takie ceny? Bo Polak zarzyna się na trzech etatach, a i tak kupi, bo jesteśmy narodem bezmyślnych konsumentów.
Kupujemy nadmiar. I tak kupi kolejne mieszkanie, kolejny raz
można wyjechać do Rosji. Tam jest tanio