Aktywne Wpisy
kiszczak +996
Mireczki pijcie ze mną kompot. Własnoręcznie zrobiłem siedzisko z palet na balkon. Dla niektórych to pewnie nic takiego, ale jestem po porażeniu czterokonczynowym, mam niewydolne serce, wątrobę i nerki. Dla mnie to wyczyn niczym zdobycie Mount Everest i jestem z siebie zajebiście dumny( ͡º ͜ʖ͡º)
#chwalesie #balkon
#chwalesie #balkon
monox12 +283
Najspokojnieszy kibic w Polsce w tym momencie
#mecz
#mecz
To idź mieszkać pod most
Więc ja mówię:
Tak, lepiej mieszkać nawet pod mostem! Ceny mieszkań w Polsce to jest taki rozbój, że mając milion złotych, wolałbym wziąć ten milion i iść z nim mieszkać pod mostem pod pięcioma śpiworami, niż kupić mieszkanie.
Po prostu kupienie mieszkania w tej cenie (czy będzie drożej, czy nie) to jest frajerstwo jakiego nie da się wyobrazić. Ludziom odbiło. Graniastosłup z betonu, wypełniony powietrzem za 6,7,15 tysięcy za metr? Przy medianie zarobków około 3 k na rękę?
#!$%@?! Kupić kawalerkę 30 metrów za pół miliona to takie samo marnotrawienie pieniędzy jakby wziąć 100 koła w gotówce i spuścić w kiblu. Serio.
#inwestycje #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
#nieruchomosci #patodeweloperka #kredythipoteczny
#gielda
Pisałem, że mieszkanie jako dobro jest neutralne.
Ceny, po których developerzy sprzedają te kurniki ludziom i wykonanie tych kurników to teraz powinno być kwalifikowane jako bandyterka i oszustwo finansowe.
Ludzie są głupi i zawsze ich wydymasz.
To tak oszustwo na wnuczka.
@kaczafi8: no ale czego oczekujesz po wykopkach, którzy od prawie 10 lat wmawiają sobie, że już lada moment jebnie i kupią za pół ceny? Jak ktoś w tym okresie ich posłuchał, to jest razem z nimi w dupie. W zasadzie jedyne co
Pisałem, że te ceny to rozbój. Przez takich frajerów nakręconych na to gówno.
Jesteście jak sekta i każde gówno by wam developer wcisnał za każde pieniądze.
Polacy są taką nacja, która najlepiej naciąga się na wszystkim, bo i tak pójdzie, weźmie fuchy, będzie robić 18 na dobę, ale spłaci.
Pół biedy jak naciągną Cię w sklepie na lewą promocję, ale
Tak jest w każdym kraju z taką demografią i "ale Ukraińcy" nic tu nie pomoże.
podrośniesz to zrozumiesz czemu jest jak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ynfluencer: ale ja nie napisałem do ciebie, ani o tobie, tylko generalnie o tagu #nieruchomosci. W sumie mało mnie interesuje stanowisko frustrata, który woli mieszkać pod mostem, a całe zło zwala na jeleni.
Nikt ci nie broni poczekać.
Zawsze jesteśmy w czołówce cen, a w końcówce zarobków, a dlaczego?
Bo Polacy mają świra na punkcie mieszkań i konsumpcji wszystkiego ponad miarę.
To ja jestem frustratem? Sfrustrowana powinna być osoba, którą wydymali tak na kasę, a jeśli kupiłeś nierucha w PL to jesteś taka osobą bez wątpienia.
@Ynfluencer: przeczytaj na spokojnie swój wpis i komentarze, i odpowiedz sobie sam
Tak samo jest z obywatelem polskim. Kupuje fuszerki,
Nie mowie ze to malo bo sam kupowalem mieszkania w Wawie znacznie taniej za metr, ale przyklad nie jest dobry. Obecnie na duzych metrazach w Wawie mozna juz negocjowac ceny w
Oczywiście jeśli mieszkanie kupi się w dobrej lokalizacji i dużym rozwijającym się
No stary, bądźmy ludźmi. Nic do Ciebie nie mam.
No, ale #!$%@?, no tyle kasy za takie gówno? To jest grabież, rozbój, no inaczej tego nie można nazwać.
Żerowanie na naiwności i niezrozumiałym, obsesyjnym kulcie mieszkań.
No #!$%@?, wiem, że mieszkania są dobrem potrzebnym i rozumiem, że ktoś chce je mieć, że nie mogą być tanie.
No, ale tyle? Przecież to zwykle naciąganie