Aktywne Wpisy
Polejmnie +370
Joanna Steinmann, polka. Przewoziła migrantów z Polski do Niemiec.
Jej syna skatowała na śmierć w parku grupa migrantów.
Poniżej zdjęcie Pani Joanny , a w komentarzu kolejne już po zdarzeniu.
Podobno dobro wraca,. Widocznie to co Pani Joanna robiła nie było dobre.
https://www.nius.de/articles/stark-fuer-ihren-toten-sohn-deutschlands-tapferste-mutter/ad93990a-db36-4e86-8851-3a42a1e4120b
Jej syna skatowała na śmierć w parku grupa migrantów.
Poniżej zdjęcie Pani Joanny , a w komentarzu kolejne już po zdarzeniu.
Podobno dobro wraca,. Widocznie to co Pani Joanna robiła nie było dobre.
https://www.nius.de/articles/stark-fuer-ihren-toten-sohn-deutschlands-tapferste-mutter/ad93990a-db36-4e86-8851-3a42a1e4120b
olya +50
10 lat temu można byłoby mnie nazwać lewaczką. Dziś moje poglądy polityczne i moja tolerancja nabrały obrotu o 180 stopni. Dojrzałam? Nie, ale nabrałam pewnego życiowego doświadczenia. Stałam się dużo bardziej konserwatywna w kwestiach LGBT, uchodźców oraz socjalu. Aktualnie doświadczyłam na swojej skórze paskudna, socjalną politykę Niemiec, która tłamsi tych uczciwie pracujących wspierając leniwych. W aktualnej spółdzielni mieszkaniowej mamy mieszkanie od 8 lat. Złożyliśmy wniosek o zmianę mieszkania, bo na 4 osoby
To idź mieszkać pod most
Więc ja mówię:
Tak, lepiej mieszkać nawet pod mostem! Ceny mieszkań w Polsce to jest taki rozbój, że mając milion złotych, wolałbym wziąć ten milion i iść z nim mieszkać pod mostem pod pięcioma śpiworami, niż kupić mieszkanie.
Po prostu kupienie mieszkania w tej cenie (czy będzie drożej, czy nie) to jest frajerstwo jakiego nie da się wyobrazić. Ludziom odbiło. Graniastosłup z betonu, wypełniony powietrzem za 6,7,15 tysięcy za metr? Przy medianie zarobków około 3 k na rękę?
#!$%@?! Kupić kawalerkę 30 metrów za pół miliona to takie samo marnotrawienie pieniędzy jakby wziąć 100 koła w gotówce i spuścić w kiblu. Serio.
#inwestycje #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
#nieruchomosci #patodeweloperka #kredythipoteczny
#gielda
Patrz na medianę całej populacji. Kasjerów, sprzątaczy, pracowników produkcji itd. to są najczęściej wykonywane zawody.
@Ynfluencer: Do czasu
Komentarz usunięty przez autora
@Ynfluencer: nikt nie chce przepłacać, ale takie są realia. Wszystkiemu winne było obniżenie stóp i niepewność złotówki, a nie 'jelenie'.
Deweloperowi też raczej nie jest do śmiechu bo wie/wiedział, że sprzedaż lada moment się wywróci i albo zawinie swój kramik, albo ogarnie strategię na przeżycie w dobie drożejącego wszystkiego i braku
#!$%@?...nie godzić się na taki rozbój.
Czyli uważasz że lepiej płacić więcej za wynajem niż za kredyt?
Czy może z tych dwóch powyżej lepiej mieszkać w ośrodku dla bezdomnych?
@Ynfluencer: przede wszystkim pozbądź się złotówki
W Warszawie? Raz ze mediana tam jest raczej odrobine wyższa a dwa ze to miasto raczej stoi usługami i najczęściej wykonywanym zawodem tam jest szerokopojety korposzczur. Zawody te podstawowe typu właśnie sprzątanie czy kasjer to robota dla imigrantów - a ci raczej nigdzie na świecie nie maja siły nabywczej na kupno mieszkania w topowym mieście
@werter_do_jercewa: ale co z tego ma w praktyce? Serio, no ja np "pomnożyłem majątek" dwukrotnie, ale co mi z tego, jeśli nie sprzedam? A do większego musze 2 razy więcej dopłacić.
@gatineau: tak, dzieci 1 promil najbogatszych Polaków będą po pierwsze studiować w Polsce, a nie w USA/UK, a po drugie będą mieszkać w 30m kawalerce na Bemowie. Lol.
Zgoda, że mieszkania nie są dla
Wawa - darmowe studia, dziecko blisko, koszt obsługi długu na zakup kawalerki to 10k eur rocznie
USA - czesne na dobrej uczelni z 50k, board kolejne 20k, załatwienie wizy, dziecko daleko wiec
Ale zmierzam do tego, że jeśli ktoś nie kupił wtedy, bo wypok mówił, że jest za drogo i trzeba czekać na krach, to teraz musi wyłożyć jeszcze więcej.