Wpis z mikrobloga

Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardzo dobrym wynagrodzeniu? U mnie jest to zdecydowanie kontroler biletów czyli słynny kanar. Im dłużej się nad tym zastanawiam, nie widzę żadnych plusów tej pracy:
- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie
- Musisz użerać się z różnymi typami pasażerów, często z jakimiś pijaczkami, pieniaczami, nie mówiąc już o ilości wirusów i bakterii, z którymi się stykasz
- Strach, że ktoś silniejszy da ci w mordę
- Cały dzień krążysz bez konkretnego celu poza domem, niezależnie od pogody (choć są tacy, którzy lubią taki styl życia)
- Pisałem o hipotetycznej sytuacji z dobrym wynagrodzeniem - w rzeczywistości mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD
#pracbaza #kiciochpyta
Lolenson1888 - Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardz...

źródło: comment_1662439794f0WMl3LTGC8wxjXuHg103S.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
@TresComas: to prawda, nienawidzą kogoś kto sprawdza czy są uczciwi, ci sami psioczyli na nauczycieli i jeżdżą szybko ale z głową krzycząc że 50 km ograniczenia w mieście to idiotyzm.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888:

- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie

To jest kwintesencja debilizmu tego narodu. Przez jeżdżących na gape podnosi się ceny biletów że zrównoważyć budżet przy większym obłożeniu. Płacą za to Ci co bilet i tak kupują. Hejt powinien lecieć na gapowiczo-cwaniaków a nie na kontrolerów.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Kanar jest nielubiany przez pasożytów życiowych wiecznie żyjących na czyjś koszt. Dlaczego ja normalnie płacę za bilet a taki #!$%@? jadący na gapę nie? Właśnie po to są kanary żeby wyłapywać takich kretynów dlatego ja szanuję ich pracę.
  • Odpowiedz
ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas: @Ziombello: ja hejtuje mimo, że bilety zawsze kasuje. Powodów jest parę;
- z menelem nie chce im się szarpać, niech śmierdzi sobie w tramwaju bez biletu, bo mandatu i tak się z niego nie ściągnie albo do agresywnych sebków nawet nie podeszli
- akcje typu mandat za bilet przeterminowany 3 minuty, kolega w tamtym miesiącu dostał za migawkę (miesięczny)
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas Ludzie wyciągający takie wnioski pod taki wątkiem prawdopodobnie nie rozumieją w ogóle na jaki temat odpisują ponieważ mają zbyt mało inteligencji
  • Odpowiedz
pracownik call center

@swiniakstatysta: Bez porównania. Wolałbym chyba na zmywaku robić niż tam wracać.
Połączenie wszystkiego co najgorsze w firmie:
"Elastyczny czas pracy" czyli grafik z dupy świątek piątek i niedziela, realizacja nierealnych targetów, "team leader" motywujący do realizacji tychże planów, ciągłe ciśnienie żeby robić szybciej i więcej, gówniana wypłata, nienawiść ze strony klientów i poczucie, że robi się rzeczy całkowicie zbędne ludzkości.
  • Odpowiedz
ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas: Raczej po prostu wystarczy mieć z nimi do czynienia, żeby wiedzieć jakie w większości, to chamy i prostaki bez szkoły.
  • Odpowiedz