Wpis z mikrobloga

Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardzo dobrym wynagrodzeniu? U mnie jest to zdecydowanie kontroler biletów czyli słynny kanar. Im dłużej się nad tym zastanawiam, nie widzę żadnych plusów tej pracy:
- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie
- Musisz użerać się z różnymi typami pasażerów, często z jakimiś pijaczkami, pieniaczami, nie mówiąc już o ilości wirusów i bakterii, z którymi się stykasz
- Strach, że ktoś silniejszy da ci w mordę
- Cały dzień krążysz bez konkretnego celu poza domem, niezależnie od pogody (choć są tacy, którzy lubią taki styl życia)
- Pisałem o hipotetycznej sytuacji z dobrym wynagrodzeniem - w rzeczywistości mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD
#pracbaza #kiciochpyta
Lolenson1888 - Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardz...

źródło: comment_1662439794f0WMl3LTGC8wxjXuHg103S.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: nie chcialbym pracować w rzeźni, hospicjum, ani kostnicy czy zakładzie pogrzebowym z oczywistych chyba względów.
Z mniej oczywistych przez pół roku pracowałem jako korposzczur siedząc przez 8 godzin dzień w dzień przed ekranem i klepiąc to samo. W żadnej innej pracy nie czułem się tak jak tam, jakby to miała być jakaś kara od losu xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lolenson1888: miałbym serdecznie w------e, każdy minus który tutaj wymieniłeś ma zerowe znaczenie jeżeli zarobki są d------e. Wracając do pytania to dla mnie odpowiedzią są te miejsca pracy gdzie wciskasz emerytom garnki, jakieś c-----e abonamenty na prąd i gaz itp. Takie soft oszukiwanie/naciąganie słabszych. Za żadne pieniądze bym się tak nie s-----ł. Z takich normalnych zawodów nie zawierających oszukiwania to wszelako rozumiana kuchnia, nie wyobrażam sobie siebie czy to w restauracji/knajpie
  • Odpowiedz
@TresComas: @Lolenson1888: ja dostałem kiedyś mandat, bo skasowałem bilet w tramwaju, potem przesiadłem się na autobus i okazało się, że w tramwaju kasownik był s---------y, wybijał inną datę no i dostałem mandat, odwołanie też nie pomogło, bo moim obowiązkiem było sprawdzenie czy dobrze kasownik wybija

kanar powiedział mi wcześniej naturalnie, że jak się odwołam i sprawdzą tramwaj to przyjmą moje odwołanie, a taki h-j xD
  • Odpowiedz
@xqwzyts: @Lolenson1888: @lukaszy: @Hethrir: Osobniki twierdzące że kanarów nielubi tylko patologia raczej nie wiedzą jak działa komunikacja miejska. W skrocie: Opiera sie na DOTACJACH, sklada sie na nią Każdy płacący podatki w danym mieście więc powinna być darmowa dla mieszkancow ( rozsadne miasta wprowadzaja to rozwiązanie) Natomiast takie patologiczne zawody jak kanar powinny być zlikwidowane, gdyż prócz generowania kosztów nic nie wnoszą dla społeczeństwa.
  • Odpowiedz
Ja wlasnie o tym rozmawialem z kolegami, razem mamy prosperujące biznesy które wymagają co raz mniej uwagi i właśnie dla sportu postanowiliśmy zostać kanarami żeby dojeżdżać ludzi w ten wyrafinowany sposób, dam znać na wiosnę
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas nie wiem, jak u ciebie w mieście, ale u mnie kanary to ewidentnie polmozgi z problemami z dzieciństwa, które próbują sobie zrekompensować, będąc kanarem. Ludzie bez biletów to pożywka do ich zaburzeń psychicznych.
  • Odpowiedz