Wpis z mikrobloga

Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardzo dobrym wynagrodzeniu? U mnie jest to zdecydowanie kontroler biletów czyli słynny kanar. Im dłużej się nad tym zastanawiam, nie widzę żadnych plusów tej pracy:
- Powszechnie nielubiany, nieszanowany w społeczeństwie
- Musisz użerać się z różnymi typami pasażerów, często z jakimiś pijaczkami, pieniaczami, nie mówiąc już o ilości wirusów i bakterii, z którymi się stykasz
- Strach, że ktoś silniejszy da ci w mordę
- Cały dzień krążysz bez konkretnego celu poza domem, niezależnie od pogody (choć są tacy, którzy lubią taki styl życia)
- Pisałem o hipotetycznej sytuacji z dobrym wynagrodzeniem - w rzeczywistości mediana zarobków kontrolerów wynosi 4110 PLN brutto xDD
#pracbaza #kiciochpyta
Lolenson1888 - Jest jakiś zawód, którego nie chcielibyście wykonywać nawet przy bardz...

źródło: comment_1662439794f0WMl3LTGC8wxjXuHg103S.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kambiodolor2137: bo nigdy nie spotkałem się z uprzejmą kontrolą biletu - zawsze to jakieś niemiłe, brudne, łyse albo bezzębne z oddechem palacza. Zresztą, od X lat nie korzystam z komunikacji, bo to w większości strata czasu i pieniędzy.
  • Odpowiedz
ludzie hejtujacy kontrolerow biletow to prawdopodobnie pasozyty jezdzace bez biletu

@TresComas: Sam byłem świadkiem jak koledze kanar podmienił bilet i w-----i mu mandat. Z jakiegoś powodu konduktorów nikt się nie czepia...
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Najbardziej ujowa robota to pracownik call center. Dzwonisz i wciskasz ludziom produkty, których nie chcą i nie potrzebują. Kanar faktycznie jest nieszanowany przez społeczeństwo, ale czy słusznie?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Oksydeusz: nic nie powinno być darmowe, znaczy sie powinno ale gdy jest to ludzie tego nadużywają.
I stare baby jeżdżące autobusem nie z konieczności, ale z nudów. Więc powinna być drobna opłata, która dla prawdziwego użytkownika nic nie zmieni, ale naduzywacza zniechęci.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TresComas: nigdy nie jechałem bez biletu, dlaczego miałbym lubić kanarów? Okropna praca, upierdliwa, najgorsze te wszystkie sytuacje typu "dziś mi się skończył miesięczny, mam 15 lat i pieniądze, żeby go dziś przedłużyć, ale i tak dostanę mandat i muszę lecieć do KM żeby mi go umorzyli"
  • Odpowiedz
@szynszyla2018 wolałabym sprzątaczką - jeśli przestrzegać zasad higieny, to nie jest to tak obrzydliwe, jak ten ostatni punkt - wciskanie ludziom jakichś drogich głupot, często po prostu oszustwo. Ale rozumiem czemu się brzydzisz.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: strażnik miejski, policjant
@TresComas: dziesiątki razy widziałem gdzie kanar sobie wybiórczo nie sprawdzał meneli, sebixów, śmierdzących ludzi, grupki pijących studentów i z nadszarpniętym ego niczym wilk rozszarpywał wyszekanym ryjem innych pasażerów którym ważność biletu czasowego upłynęła 3 minuty temu.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888:
call center
filipiaki i po prostu wciskanie gówna
wszelka praca gdzie mam odnosić się do przepisów, pisać pisma, wnioski tj urzędnik czy prawnik
praca gdzie w łatwy sposób mogę kogoś zabić np kierowca tira pewnie bym za kołkiem zasnął i kogoś zabił jeżdząc tyle h na raz codziennie xd
  • Odpowiedz